Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, futbol takımının gerçekleştireceği antrenman öncesinde GSTV'ye açıklamalarda bulundu.

Guela Doue'nin transfer sürecinin başlangıçta planlandığı gibi ilerlediğini belirten Hatipoğlu, "Rennes Kulübü ile anlaşmaya varmıştık ve hala geçerli bir anlaşmamız var. Süreçte bizimle yakın iş birliği içinde oldular, kendilerine teşekkür ederiz. Ancak oyuncunun yakın çevresi sürekli farklı taleplerle süreci zorlaştırdı. Burası Galatasaray, bu noktalar zorlandığı için bu transfer uzadı. Doue, listemizdeki önemli oyunculardan biriydi. Gelinen noktada Galatasaray bu oyuncu ile görüşmeleri sonlandırdı. Artık Doue transfer listemizde yok. Doue bugün itibarıyla net olarak Galatasaray'ın gündeminden çıkmıştır," dedi.

Hatipoğlu, Zenit'te forma giyen Wendel ile ilgilerinin sürdüğünü belirterek şöyle devam etti:

Galatasaray ayrılığı resmen duyurdu Galatasaray ayrılığı resmen duyurdu

"Wendel, kendi mevkisinde önemli oyunculardan biri. Kadromuza katmak için çalışmalar yaptığımız bir oyuncu. Galatasaray'a gelmeye sıcak bakıyor fakat oynadığı kulüp en iyi oyuncusunu bırakmak istemiyor. Bu konuda ısrarcıyız ve süreçte negatif bir durum yok. İyi oyuncuları transfer etmek her zaman kolay olmuyor, fakat bu süreci başarıyla tamamlayacağımıza inanıyoruz."

Listelerinde birçok ismin bulunduğunu vurgulayan Hatipoğlu, "Arka planda başka oyuncularla da bu süreçleri eş zamanlı götürüyoruz. Yakın zamanda hem sağ bek hem de orta saha için Galatasaray'a yakışan oyuncuları kazandıracağımıza inanıyoruz. Çalışmalarımız verimli bir şekilde devam ediyor. Taraftarlarımızdan bize destek olmalarını istiyoruz. Kulübümüzün bu bilgi kirliliğinden zarar görmemesi için sabırla destek vermelerini rica ediyoruz. Bugünden itibaren en kısa sürede bu transferleri sonlandırmak için çalışıyoruz," dedi.

Transfer sürecinde çok fazla bilgi kirliliği olduğunu anlatan Hatipoğlu, şunları aktardı:

"Eleştirilerin tamamına saygılıyız. Burası Galatasaray, eleştirinin bir kültür olduğu ve yapıcı her eleştiriye açık olduğumuz bir yer. Bu eleştirileri ciddi takip ediyoruz. Transferlerin konuşuluyor olması bizi rahatsız ediyor, bunu ortadan kaldırmak istiyoruz. Transfer görüşmeleri yapmak için bir yerlere gitmek zorundasınız. Bu seviyedeki oyuncuları almak kolay değil. Bir yerlere gidip geliyoruz, sanki biz bu bilgileri kendimiz afişe ediyormuşuz gibi bir hava yaratılıyor ama en büyük zararı biz görüyoruz. Bilgilerin sızdırılmasına yönelik bir faaliyete sıcak bakmamız mümkün değil. Galatasaray adına en gizli şekilde bu süreci yürütmek için çaba gösteriyoruz. Bundan sonraki süreçte bu haberlerin sızmamasını sağlamaya çalışacağız."

''Taraftarımız bizi eleştirmekte haklı''

Bundan sonraki süreçte isim telaffuz etmek istemediklerini ifade eden İbrahim Hatipoğlu, "Galatasaray popüler bir kulüp. Sosyal medyada güçlü bir ağa sahip, her konu haber oluyor. Çok saygı duyuyoruz. Galatasaray'ın her adımı ilgi çekiyor, ancak bunun zarar verecek noktadaki haberlerden arındırılması gerekiyor. Bizler de belki geçmişte hatalar yaptık bu anlamda. Bunları gözden geçirip daha gizli transfer görüşmelerini devam ettireceğiz, ki şu anda ismi zikredilmeyen ve mesafe kat ettiğimiz isimler var," diye konuştu.

Transfer konusunda resmi site dışındaki haberlere itibar edilmemesi ricasında bulunan Hatipoğlu, şunları kaydetti:

"Taraftarlarımız bizi eleştirmekte haklılar. Kamp dönemine yetiştirme hedefimiz vardı, fakat transferdeki zorluklar nedeniyle bu hedefimize gecikmeyle devam ediyoruz. Tek amacımız, Galatasaray için en doğru şartlarda en doğru oyuncuları belirlemek. Çok büyük bir transfer durumumuz yok. İki mevki için çalışıyoruz, hocamızın belirlediği önemli isimler var ve bunlar da takımlarının kolay vazgeçmek istemediği oyuncular. Bu da süreci uzatan sebeplerden. Bizden bir haber gelmedikçe transfer konusunda 'bitti' demediğimiz sürece bu haberlere itibar edilmesin. Haberler hep oldu, geçmişte de oldu ve bugün de yapılıyor."

Hatipoğlu, Matias Vecino'nun ise transfer gündemlerine hiç gelmediğini belirterek sözlerini tamamladı.