Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı kutlama programına katılmak üzere saat 09.20'de Lefkoşa'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Lefkoşa’daki Ercan Havalimanı’nda, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar karşıladı.

KKTC, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı vesilesiyle coşkulu bir kutlamaya ev sahipliği yapacak.  Erdoğan’a Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokrasi Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de eşlik ediyor.

Erdoğan, ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı, daha sonra Fazıl Küçük Bulvarı’nda 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Geçit Töreni’ne katıldı.

Erdoğan Kktc

Erdoğan: Tek yüreğiz

Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda düzenlenen resmi geçit töreni, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi, tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanmasıyla başladı. Tören, Yavuz Çıkarma Plajı’ndan getirilen bayrakların KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teslim edilmesiyle devam edildi.

Erdoğan törende yaptığı konuşmada "Bugün tıpkı yarım asır önce olduğu gibi tek yüreğiz. Kuzey Kıbrıs bizim göz bebeğimizdir, canımızdan bir parçadır. İktidar, muhalefet ayrımı olmadan bugün burada bulunmamız, Türkiye’nin Kıbrıs davasına verdiği önemin göstergesidir. Kıbrıs Barış Harekatı’nın niçin yapıldığını, Türkiye’nin böyle bir kararı niçin aldığını daima akılda tutmak zorundayız. Kıbrıs Barış Harekatı ile kan, gözyaşı ve zulümle dolu bir dönem kapandı. 1974 Barış Harekatı ile Kıbrıs Türkleri özgürlüğüne kavuştu" dedi.

Tören, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği konseri, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tüfekli Grup gösterisi ve resmi geçitle sona erecek.

F-16'lar uçacak, geçit töreni yapıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kapsamında özel hazırlık yaptı. TSK tarafından resmi törenler, anma yürüyüşleri ve şehitlik ziyaretlerinin yer aldığı birçok etkinlik düzenlendi.

Etkinliklerde, TCG Anadolu gemisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) liman ziyareti yapacak ve 50. yıl anısına 50 gemi ile denizde geçit töreni icra edilecek. Geçit töreninde 2 Bayraktar AKINCI TİHA ile 4 F-16 savaş uçağı da yer aldı.

Türk Yıldızları Akrobasi Timi gösterisinin yanı sıra etkinliklerde, 50 pare top atışı, bando ve mehteran birliği ile ünlü sanatçıların katılımıyla konserler, Mutlu Barış Harekatı Semineri, konferansı, sempozyumu, makale yarışması, spor müsabakaları, ağaç dikimi, belgesel ve film gösterimleri ve kardeş ülke etkinlikleri başta olmak üzere birçok anlamlı ve özel faaliyet gerçekleştirilecek. ​Ayrıca, 50'nci yıla özel anı pulu ve madeni para basımı yapılacak.

Soylu’nun AK Parti’den ayrılacağı iddia ediliyordu, Erdoğan’la aynı uçakta Kıbrıs’a gitti! Soylu’nun AK Parti’den ayrılacağı iddia ediliyordu, Erdoğan’la aynı uçakta Kıbrıs’a gitti!