HABER MERKEZİ

Son günlerde hakkında çeşitli spekülatif haberler çıkan, hatta AK Parti’den istifa edeceği bile iddia edilen eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la aynı uçakta görüldü.

Soylu hakkında geçtiğimiz günlerde, kendisine İçişleri Bakanlığı’nca tahsis edilen zırhlı aracı geri iade etmek için yazı yazdığı, cevap gelmeyince aracı bakanlığın yakınlarına bıraktırdığı söylentisi çıkmıştı.

Ardından, Soylu’nun AK Parti’den istifa edeceğinden, yeni bir parti kuracağına kadar bir dizi iddia dillendirilmiş, en son birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soylu’yla başbaşa bir görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı. 

Erdoğan mı çağırdı?

Erdoğan-Soylu görüşmesinin Soylu’nun talebiyle mi, yoksa Erdoğan tarafından çağrılarak mı yapıldığına ilişkin bilgiler şimdilik karışık olsa da, Soylu’nun, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıldönümü kutlamaları için Kuzey Kıbrıs Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uçan Erdoğan’la aynı uçağa binmesi, kulisleri yeniden hareketlendirdi. İstanbul Atatürk Havaalanı’ndan Kıbrıs’a uçan TC-CAN adlı özel uçakta Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte bulunanlar arasında Soylu da yer aldı.

Erdoğan'dan teğmenlere: Siz bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Erdoğan'dan teğmenlere: Siz bu kılıçları kime çekiyorsunuz?

Soylu yeniden bakan olacak iddiası

Erdoğan ve Soylu’nun başbaşa ikili görüşmenin ardından aynı uçakta da yer alması, Soylu’nun yeniden bakan olacağını savunan kulisçileri sevindirdi. 

Ancak KKTC’deki 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine Türkiye’den oldukça kalabalık bir heyet gitti ve halihazırda TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı da yapan Soylu’nun katılımının protokol gereği olabileceği de ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlamaları için KKTC'de Cumhurbaşkanı Erdoğan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlamaları için KKTC'de

Editör: Kemal Ilıkkan