İsrail basını, Hamas lideri Yahya Sinwar'a ait olduğu iddia edilen bir cesedin fotoğraflarını paylaştı. 

Nijerya'da akaryakıt tankeri patladı: 94 ölü Nijerya'da akaryakıt tankeri patladı: 94 ölü

İsrail basını fotoğraf paylaştı sonra kaldırdı

İsrail ordusu ve Şin Bet Servisi yaptıkları ortak açıklamada, İsrail ordu güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki faaliyeti sırasında "3 Hamas mensubunun ortadan kaldırıldığı, ordu ve Şin Bet'in bu üç kişiden birinin Yahya Sinwar olma ihtimalini araştırdığını ancak şu aşamada kimliklerin tespit edilmesinin mümkün olmadığı" belirtildi.

Açıklamada,  "öldürüldükleri binada" İsrailli tutukluların varlığına dair herhangi bir belirti bulunmadığı,  Şin Bet ve işgal ordusu güçlerinin "gerekli tedbir kapsamında sahada çalışmaya devam ettiği” bildirildi.  

İsrail işgal ordusunun açıklamasında saldırıların gerçekleştirildiği alana ilişkin bilgi verilmedi.

Açıklama, sosyal medyada molozların arasında kafası parçalanmış ve Yahya Sinwar olduğu iddia edilen bir kişinin cesedini gösteren fotoğrafın yayınlanmasının ardından geldi.

İsrail medya kuruluşları, İsrail'in Sinvar'ın ölümüne ilişkin tahminlerinin güçlendiğini bildirdi.

Hamas'tan açıklama..

Hamas'tan iddialara ilişkin yapılan açıklamada, "Medyada ve Sosyal Medyada Hareketimizin Liderleri ile ilgili paylaşılan haberler hakkında önemli açıklama

İşgalci İsrail'e karşı yürütülen kurtuluş savaşımız bir çok cephede devam ediyor.

Siyonist İsrail soykırım savaşını sadece askeri cephede değil medya savaşlarıyla da devam ettiriyor

Siyonist İsrail'in Hareketimizin Lideri Yahya Sinvar'ın şehid edildiği ile alakalı paylaştığı,  algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere itibar edilmemesi, Hareketi ilgilendiren konularda Hareketin askeri ve siyasi sözcüleri ile resmi kanallarından paylaşılmayan hiç bir haberin dikkate alınmaması konusunda hassasiyet gösterilmelidir." denildi. 

Hamas'ın istihbarat birimi MECD, yalanladı

Filistin direnişinin önde gelen liderlerine suikast düzenlediği iddiasına ilişkin Gazze’deki direniş güvenliğine bağlı el-Majd’den yapılan açıklamada da "Siyonist düşman, güvenlik medyası, sözcüleri ve sosyal medyadaki araçları aracılığıyla, Filistin direnişindeki liderlerin suikastına ilişkin yanıltıcı bilgi ve haberler yaymaya çalışıyor!" denildi.

Editör: Burçin Çelikkol