Tatvan Devlet Hastanesi'nde görev yapan kadın doğum uzmanları, ebeler, fizyoterapistler, diyetisyenler ve sosyal çalışmacılardan oluşan uzman ekip, anne adaylarına doğum sürecine yönelik rehberlik ediyor. Eğitimlerde, anne adaylarının özellikle normal doğum korkularını yenmeleri ve doğum sancılarıyla baş edebilmeleri için egzersiz ve bilgilendirmeler yapılıyor.

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğine sis engeli İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğine sis engeli

Bu kapsamda eğitim alan ve sezaryen sonrası normal doğum yapmayı hedefleyen anne adaylarından Bilge İlbasan, gebe okulunun kendisine sağladığı katkılardan memnun olduğunu belirtti. İlbasan, "Doktorum sezaryen sonrası normal doğum yapabileceğimi söyledi. Gebe okuluna yönlendirildim ve burada aldığım eğitimler sayesinde kendimi normal doğuma hazır hissediyorum," dedi.

Tatvan Devlet Hastanesi ebe okulunda görev yapan Ebe Esra Yanık ise doğum öncesi ve sonrası süreçte anne adaylarına bilinçlendirme eğitimleri verdiklerini belirtti. Yanık, “Eğitimlerimiz üç oturumda gerçekleşiyor. Doğum sürecinde nasıl davranmaları gerektiği, bebeklerini nasıl karşılamaları gerektiği gibi konulara odaklanıyoruz. Ayrıca bu eğitimler sadece Tatvan’la sınırlı değil; Bitlis genelindeki tüm hastanelerde gebe okullarımız aktif olarak hizmet veriyor. İlçelerde yaşayan anne adaylarımız da bu merkezlere başvurarak eğitimlerden faydalanabilir,” diye konuştu.

Editör: Elif Erbay