Altaylı, toplantı esnasında bilet skandalına ilişkin önemli detaylar paylaştı. İddiaların başkan Özbek'e aylar öncesinde iletildiğini belirten Altaylı, Passolig verileri üzerinden biletlerin nasıl ve kimlere devredildiğinin rahatça öğrenilebileceğini söyledi. Altaylı, bilet satış bölümünde çalışan Emircan isimli bir personelin, olaylar patlayınca başka birime kaydırıldığını vurgulayarak bu durumun şüpheli olduğunu ifade etti. Ayrıca bu kişinin banka hesap hareketlerinin incelenmesi gerektiğini belirtti.

Toplantıda Başkan Dursun Özbek'in ise konuyla ilgili doğrudan bir açıklama yapmadığını ve daha çok "Şampiyonluğun önünü kesmeyin" şeklinde duygusal bir konuşma yaptığını aktaran Altaylı, yönetimin suç duyurusunda bulunanlara hakaret ettiğini iddia etti.

Toplantıda söz alan Rezan Epözdemir ise yönetimin karaborsacıları değil, bu çeteyi ortaya çıkarmak isteyenleri hedef aldığını belgeleyerek duruma tepki gösterdi.

Altaylı, yönetimin bu olayı kapatmaya çalıştığını düşündüğünü dile getirerek, "Ahlaklı bir Galatasaray'ın, şampiyon bir Galatasaray'dan daha değerli olduğuna inanıyoruz" diyerek konunun takipçisi olacağını vurguladı.

Grev futbolu vurdu! Taraftarlar karakol bastı... Grev futbolu vurdu! Taraftarlar karakol bastı...

İşte Altaylı'nın açıklamaları:

“Herkes Galatasaray Divan Kurulu'nda neler olduğunu soruyor. Toplantı gizli olduğu için çok detay vermeden anlatayım.

Ben çıkıp iddiaları ve iddiaların kaynaklarını anlattım. Bu konudaki iddialar için bir soruşturma yapması konusunda başkandan aylar önce ricacı olduğumuzu söyledim.

Passolig'den bilgi alınarak, devirlerin nasıl ve kimlere yapıldığının çok kolay öğrenilebileceğini geçmiş örnekleri ile gösterdim. Bilet satıştaki Emircan isimli çalışanın bu olaylar patlayınca niye başka birime kaldırıldığını sordum. Bu kişinin banka hesap hareketlerinin incelenmesi gerektiğini belirttim.

Başkan Özbek, hiç bu konulara girmeden hamaset yaptı. 'Şampiyonluk kol yen içinde önümüzü kesmeyin' falan dedi. Suç duyurusu yaptık derken suç duyurusu yapanlara hakaret etti.

Cevap hakkı doğduğu için söz alan Rezan Epözdemir çok iyi bir konuşma yaptı ve yönetimin karaborsa çetesi için değil bu çeteyi ortaya çıkarmak isteyenler hakkında suç duyurusu yaptığını belgeledi.

Belli ki yönetim bu işi kapatmaya çalışıyor. Ama merak etmeyin. Ben bu işin peşini bırakmam. Biz ahlaklı bir Galatasaray'ın, şampiyon bir Galatasaray'dan daha değerli olduğuna inanıyoruz. Kurucularımızdan Asım Sonumut'un topladığı 1 kuruşların hesabını her an veren Ali Sami Yen gibi olmamız lazım diyoruz.”

Editör: Elif Erbay