Beşiktaş’ta uzun süredir adı konulmamış bir gerilim yaşanıyor!

Gerilimin işaret fişeği divan kurulu başkanlığı seçimleri öncesi atıldı. Tevfik Yamantürk-Yalçın Karadeniz arasındaki yarışa üçüncü kişiler müdahil olmaya çalıştı. Süreçte yönetimin Yalçın Karadeniz lehine müdahil olmaya çalıştığı öne sürüldü. Bu dönemde Seyit Ateş ismi ön plana çıktı. Ateş’in, Yamantürk’ün seçime girmesini önlemek amacıyla disiplin süreci başlatma faaliyeti yürüttüğü söylendi.  Başkan Ahmet Nur Çebi seçim günü gerginliği bitirmek için salona gelip oy kullandı.

Seçim bitti, Tevfik Yamantürk kazandı ama kavgası ve gerilimi bitmedi. Yamantürk yönetimi sert eleştiren konuşmalar yaptı.

Aynı süreçte yeni kurullar ile yönetim arasında gerginlikler ve yetki tartışmaları yaşandı. Yönetim temsil görevinin kendilerinde olduğunu belirtip kurullara yetki/temsil uyarısı yaptı. Gerilen ipler kopma noktasına son bir hafta içinde geldi gibi görünsede işim aslı öyle değil.

Bazı kongre üyeleri Beşiktaş JK Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin bir kongre üyesi hakkındaki sözleri nedeniyle disipline sevkini istedi. Kongre üyesi şikayetçi olmamışken başkalarının dilekçe vermesi yönetimde rahatsızlık yarattı.

Son olarak kurullar ve yönetim tüzük tadili için toplandı. Orada beklendiği gibi uzlaşma çıkmadı. Yeni spor yasasının zorladığı tüzük değişikliklerinin kabülü için son tarih 30 Ekim ve hala uzlaşı yok. Uzlaşı olmazsa ve tüzük tadili yetişmezse Beşiktaş deneği  tarih olabilir.

Önce Denetleme Kurulu Futbol AŞ’yi denetlemek istedi. Yönetimden bunun başkanın tasarrufuyla olacağı çağrısı gelince Denetleme Kurulu olağanüstü kongre uyarısı yaptı.

Ardından Disiplin Kurulu, yönetici Seyit Ateş’in kulüpten ihracı kararını yönetim kuruluna gönderdi. Şimdi yönetim bu kararı mali kongrede oylamaya sunabilir ya da görmezden gelebilir. Kongrede oylanır ve Ateş’in ihracı yönünde karar çıkarsa bu yönetimi kadük hale getirir.

Gerilimin nedeni transfer ve puan kayıpları değil sadece. Tribünlerin gerginliği bundan ama kongre üyelerinin gündemi başka. Herkes olası seçimi ve başkan adaylarını konuşup aday-toto oynamaya başladı bile. 

İşte son durum:

Ahmet Nur Çebi: TFF seçimleri sürecinde sık konuşuldu. Ama istifa etmeyeceğini 2025’e kadar görevinin başında olduğunu söyledi. Ancak asbaşkan Serhan Çetinsaya ve Ceyhun Kazancı gibi iki kritik ismi kaybetti. Olağanüstü seçimli genel kurul kararı alması sürpriz olmaz. Ailesi aslında bırakmasını istiyor ama kendisi projelerini bitirmek istiyor zor karar.

Serdal Adalı: Tek aday olması halinde seçime katılma kararı aldı.

Hasan Arat: Çok önceden adaylığını açıkladı. Kongre üyeleriyle bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

Emre kocadağ

Emre Kocadağ: 2025 seçiminde aday olduğunu açıkladı. Olağanüstü seçimli genel kurul olursa ve Ahmet Nur Çebi aday olmazsa adaylığını açıklayabilir. Çebi aday olduğu sürece aday olmam diye açıklaması var.

teyfik

Tevfik Yamantürk: Şimdilik kongre üyelerinin çoğunluğunun ismi üzerinde mutabık oldukları tek kişi. Ama hiç bir yerde adayım açıklaması yapmadı. Yakın çevresinden bazı isimler 50 milyon euroluk bir katkıyla gelmeye hazırlandığını söylüyor. Kendisi ısrarla seçim polemiğine girmiyor. Ama proje ve ekip hazırlığı gerçek.

Camianın beğenip saygı gösterdiği bir iki isim daha var. Ama onlar Çebi’nin görev süresini tamamlaması gerektiği düşüncesinde.

Sonuçta Beşiktaş’ta kulüp siyaseti açısından bir tıkanma yaşandığı gerçek. TFF ve sponsorluklar konusunda yaşananlar bunun göstergesi. Bu açacak yolları bulmak Beşiktaş yönetiminin görevi.

yazar Kopyası (37)