Mehmet Büyükekşi futbolun zirvesine tepeden inme geldi. İmzaları ancak siyasi baskı sonucu toplayabildi, diğer adayların seçimlere girmesi engellendi. Delegelerin bazısı seçime gelmedi. Adaylığı için imza verenler kendisine seçimde oy vermedi. Salonda bulunanlar oylamaya katılmadı. Katıldığı iki seçimde de boş ve beyaz oylarla boykot edildi. 

BEŞİKTAŞ'A HASIM OLDU

Büyükekşi kendisine kerhen veya açık destek veren kulüplere "hısım" olurken Beşiktaş'a adeta "hasım" oldu. Cezalar yağmur gibi yağdırıldı. Hayatında hiç PFDKlık olmayan Şenol Güneş bile ceza aldı ama Tahkim Kurulu'ndan döndü. Beşiktaş başkanının her çıkışına aşağılayan jest/mimik hatta sözlerle cevap verdi.

O DANIŞMAN KİM?

Büyükekşi'nin Beşiktaş'a karşı bu kadar rahat tepki vermesi dikkat çekicidir. Beşiktaş'ın hakem eleştirisine masaya yumruk vurarak tepki verdi. (İddialara göre konuşma metninde o bölüm danışmanları tarafından "masaya vurulacak!" vurgusuyla yazılmıştı. Ve görüntüler bunu doğrular nitelikte.) Büyükekşi göreve gelir gelmez kendisine bir ajans tuttu. Ajanstaki danışmanlardan biri Beşiktaş'tan oraya gitti. Danışman Büyükekşi'yi uyarmıyor mu merak ediyorum. Ya da bu danışman Büyükekşi-Beşiktaş gerilimini kontrollü yükselterek TFF başkanına meşruiyet kazandırıp güç mü devşiriyor acaba diye düşünüyorum.

Fenerbahçe kulübü başkanı Ali Koç konuşuyor TFF başkanı sus pus. Galatasaray stadında MHK başkanına galiz küfürler ediliyor, temsilciler bunu raporlarına yazmalarına rağmen PFDK'ya sevk gerçekleşmiyor. Beşiktaş'ın Avrupa maçında Büyükekşi'ye protestolar gelince hemen 6222 devreye giriyor. Erden Timur belgeler diyor, Fenerbahçe TFF'ye başvurup araştırın diyor ama yaprak kımıldamıyor. MHK ve hakemlerle ilgili iddialar yağmur gibi yağıyor ama TFF başkanı görünmez oluveriyor. Hakemleri odasına çağırıp özel görüşmeler yapıyor. Bir toplantıda MHK başkanına Galatasaray yöneticisi Erden Timur'la görüşme baskısı yapıyor. Yaz yaz bitmiyor.

TARTIŞILAN ORTAKLILAR

TFF Başkanı Büyükekşi'nin Galatasaraylı yönetici Erden Timur'la uzun süreli iş ortağı olduğu ortaya çıktı. Büyükekşi'nin Başakşehir kulübü yerleşkesinde bir mağazası var. Yani kiracı-mal sahibi ilişkisi. Bunun yanında firması bazı kulüplere sponsor. TFF başkanının ByLock konusunda soruşturma geçirmişliği, ailesiyle ilgili FETÖ iltisak iddiaları ve FETÖ ile iltiksaklı derneklere bağış belgeleri ortada.

Türk futbolunu da yönetemediği kabul edilen bir gerçek. Son seçim öncesi yine herkes sustu. O dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık mektup yazdım.

Gerçekler bukadar ortadayken ve futbol her geçen gün kaosa sürüklenirken bu durum sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Çare en kısa zamanda olağanüstü kongre yapmaktır.