Kötü yönetilen transfer süreci, iletişimdeki derin fiyasko ve kötü saha sonuçları sonrası Beşiktaş olağanüstü seçimli genel kurula gidiyor. Yönetim karar aldı ama henüz istifa yok. İstifa geciktikçe tepkiler giderek artıyor. Kafasının bir köşesinde yeniden adaylığı düşünen Ahmet Nur Çebi için o yol artık kapandı.

Yönetimin istifası geciktikçe başkan Ahmet Nur Çebi "nefret" objesi olmaya adım adım yaklaşıyor. Takımın teknik direktörü yok, üstüne vekalet verilenin lisansı yetersiz. Burak Yılmaz'ın hemen iki kondisyoner getirmesi akıllara Weghorst ve Romain Saiss'in "bu seviyede antrenman yapılmıyor, yetersiz kalıyoruz" eleştirilerini getirdi.

YAMANTÜRK "YOKUM" DEDİ

Kongre süreci başladığında Hasan Arat zaten adaydı. Potansiyel adaylar içinde Tevfik Yamantürk, Serdal Adalı, Ahmet Nur Çebi, Emre Kocadağ ve Yıldırım Demirören'in adı geçiyordu. Krizin başından beri Çebi ile görüşen Yamantürk en kuvvetli aday konumundaydı. Ancak, Çebi'ye duyduğu güvensizlik sonrası 18 ay için başkan olmayı istemedi ve aday olmayacağını resmen duyurdu. Emre Kocadağ resmen açıklamasa bile artık aday. Hatta listesini hazırlamaya başladı. Geride potansiyel adaylardan sadece Serdal Adalı kaldı.

KONGRE DELEGE YAPISI DEĞİŞTİ

Beşiktaş'ta belirsizliğin nedeni değişen kongre yapısı. Ahmet Nur Çebi'nin başkanlığı döneminde yaklaşık 12 bin yeni üye yapıldı. Bu çok ciddi bir rakam. Son seçimde Ahmet Nur Çebi 2777 oy alırken rakibi Fuat Çimen 1190 oy almıştı. Çebi ilk seçildiğinde 8 bin 546'ı delege oy kullanmış, geçerli oyların 5 bin 9'unu alarak siyah-beyazlı kulübün 34. başkanı olmuştu. Çebi aynı seçimde, en yakın rakibi 2 bin 983 oy alan Serdal Adalı'ya 2 bin 26 oy fark attı. Diğer başkan adayı Hürser Tekinoktay ise 537 oyda kaldı.

Bunlara göre analiz ettiğimizde Beşiktaş'ta klasik muhalefetin oyu 1800 civarında görünüyor. Camiadaki önemli isimlerin etkilediği oy sayısı ise hemen hemen 2 bin civarında. Şu anda delegeler üzerinde Çebi ve Kocadağ'ın etkisi oldukça yüksek. Çebi eğer Kocadağ'ı desteklerse yaklaşık 6 bin civarında oy alabilir. Bu durumda Arat seçime büyük dezavantajla başlayacak. Kocadağ'ın Serdar Bilgili ve Yamantürk'ün desteğini aldığı konuşuluyor. Listelere girecek oy potansiyeli yüksek isimler önemli.

SON BİR HAFTA

Hep seçenekler üzerinden konuşuyoruz. Bunun nedeni ise adaylar konusundaki belirsizlikler. Çebi son sözünü söylemeden kimse gerçek düşüncelerini ifade etmeyecek. Hafta içerisinde durum netleştiğinde konuşmalar kesinlik kazanabilir. Ben Hasan Arat ve Emre Kocadağ'a rakip olarak bir ihtimal Serdal Adalı'nın çıkacağını düşünüyorum. Olmazsa Beşiktaş iki adaylı bir seçime gidecek ve biz Beşiktaş'ın geleceğini etkileyecek yeni delege yapısıyla ilgili belki bir fikir elde etmiş olacağız.