Cumhur Altıok yazıyor...

Yapılan görüşmeler üzerine odada bir şey bırakmadığını belirten CHP'li vekilin, gelen ziyaretçilerin tek tek aranarak torbanın sahibinin bulunmasını söylediği ileri sürülüyordu. 

Odanın sahibinin ise Sivas Milletvekili Ulaş Karasu olduğu iddialar arasındaydı. Karasu haberleri dedikodu olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki bu haysiyetsizler adalet karşısında en ağır şekilde cezalandırılacaktır" dedi. 

Bu paranın sahibinin de CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba olduğu iddia edilmişti. Ağbaba, bir açıklama yaparak iddiayı yalanladı. Ağbaba, iddiaların araştırılması, kamera görüntülerinin incelenmesi için Meclis Başkanlığı’na dilekçe vereceğini belirtti.

Ağbaba tartışmaların büyümesi üzerine "Bırakın vekillikten istifa etmeyi kafama sıkarım. Bu iddiaları yazanlar haysiyetsizdir, kanıtlamayanlar haysiyetsizdir" dedi. 

Yaşananların ardından TBMM Genel Sekreterliği’nin de iddialara ilişkin inceleme başlattığı belirtildi. Paranın ortaya çıktığı dönemin ise belediye başkan adaylarının belirlenme sürecine denk gelmesi, aday adaylarının odasının önünde kuyruklar oluşturduğu Ağbaba hakkında parti içinde farklı tartışmalara neden oldu. 

Veli Ağbaba-1

Peki şimdi ne oldu dersiniz…

Hiçbir şey! Ne bir kamera görüntüsü ne yeni bir açıklama ne de böyle bir karmaşaya neden olanlarla ilgili herhangi bir dava! 

Tahmin edersiniz ki Meclis’te adım başı kamera var. Özellikle 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının ardından güvenlik tedbirleri zirveye ulaştı. TBMM'ye girişte, ziyaretçilerin kimlik bilgileri sorgulanıyor, ziyaretçiler tek tek yüz taramasından geçiriliyor. Meclis ve çevresi 1000'i aşkın kamera ile gece gündüz izleniyor. Komuta Kontrol Merkezindeki ekipler tarafından anlık görüntüler, 7 gün 24 saat takip ediliyor.

Ne kadar sığınmacı Suriye'ye dönüş yaptı? Ne kadar sığınmacı Suriye'ye dönüş yaptı?

TBMM'de havadan tehditlere karşı Ankara güvenliği kapsamında anti-dron sistemi kullanılıyor. Koruma Daire Başkanlığına bağlı personel, rehine müzakere, protokol ve nezaket kuralları, stres ile baş etme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi, psikolojik harekat tarzı ve terörizm, şahıs üst arama -araç arama usul ve esasları, resmi evraklar ve resmi evrakta sahtecilik, patlayıcı maddeler- şüpheli madde ve paketlere yaklaşım tarzı, kolluk etik ilkelerinin uygulanması eğitiminin yanı sıra kriz yönetimi ve öfke kontrolü eğitimi aldı. Plaka tanıma sistemine kayıtlı olmayan araçların TBMM'ye girişi ise yapılmıyor.

Ama ne hikmetse bu dolar dolu torba ile ilgili hiçbir şey yok. Gerçekten şaşırtıcı. 
Çıt yok. Herkes birden bire sustu. Sizce de ilginç değil mi? Flash gelişme dememizin nedeni de bu. Hiçbir şekilde susmayan siyasetçiler birden neden sessizliğe gömülür ki….Bu konuyu unutturmaya mı çalışıyorlar dersiniz. Neyse biz hatırlatmaya devam edelim.

Özgür Özel: Asgari ücret 25 bin TL olmalı Özgür Özel: Asgari ücret 25 bin TL olmalı

Editör: Kemal Ilıkkan