TYT, AYT, YDT sınavlarından en az birine giren milyonlarca üniversite öğrencisi adayı sabırsızlıkla YKS sonuçlarını bekliyor. ÖSYM sınav takviminde YKS sonuçları için tarih verildi. YKS sonuçları açıklandığı andan itibaren ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecek.

Ancak önceki yıllarda YKS'nin bazen açıklanan tarihten önce ilan edilmesi, "YKS sonuçları ne zaman açıklanacak" sorusunu gündem haline getirdi. Peki, YKS erken açıklanır mı? İşte yanıtı...

YKS sonuçları ne zaman açıklanıyor?

İstanbul Valiliği'nden okulların ilk gününe saat düzenlemesi İstanbul Valiliği'nden okulların ilk gününe saat düzenlemesi

YKS sonuçlarının daha önce 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacağı duyurulmuştu. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle birlikte ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ya da mobil uygulamasından öğrenebilecekler.

YKS erken açıklanır mı?

YKS sonuçları, 2023 yılında verilen tarihte, 2022 yılında verilen tarihten 2 gün önce açıklandı. 2024 yılı YKS sonuçları için de erken açıklanma ihtimali bulunuyor ancak bugün, yani 15 Temmuz resmi tatil olduğu için en erken bir gün önce açıklanabilir.

YKS puanları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM’nin yaptığı duyuruya göre sonuçlar 17 Temmuz’da açıklanacak.

YKS sonuçları nereden bakılır?

Sonuçlar, ÖSYM'nin “sonuç.osym.gov.tr” ekranı üzerinden açıklanmaktadır.

Editör: Ercan Çankaya