Yeniden Refah Partisi’nde Şanlıurfa şoku! Parti kurmayları da istifayı sosyal medyadan öğrendi Yeniden Refah Partisi’nde Şanlıurfa şoku! Parti kurmayları da istifayı sosyal medyadan öğrendi

Kasım Gürpınar hangi partide, istifa mı etti, aslen nereli, kaç yaşında, kimdir gibi sorular, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın siyasi durumu ve geçmişi hakkında merak edilen konular arasında yer alıyor. Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) seçime girerek belediye başkanı olan Gülpınar’ın AKP'ye döneceği iddiaları gündemde.

Kasım Gülpınar Kimdir?

Kasım Gülpınar kimdir sorusu, siyaset sahnesinde öne çıkan bu isim hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için önem taşıyor. Kasım Gülpınar, 20 Eylül 1968 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. TBMM’de 24-25-26-27. dönemlerde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Şanlıurfa milletvekili olarak görev yaptı. 2023 genel seçimlerinde aday olmayan Gülpınar, Cumhurbaşkanı danışmanı olarak atandı. Partide ve Şanlıurfa'daki sorunlarla ilgili eleştirilerinin dikkate alınmaması üzerine partisinden istifa ederek 23 Ocak 2024 tarihinde Yeniden Refah Partisi'ne katıldı. YRP adayı olarak girdiği 2024 yerel seçimlerinde yüzde 38,9 oy alarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Kasım Gülpınar Yeniden AKP’ye Mi Geçecek?

Kasım Gülpınar YRP'den istifa mı etti sorusu, son günlerde siyaset kulislerinde konuşulan iddialar arasında yer alıyor. Kasım Gülpınar'ın, AKP'den istifa ettikten sonra Yeniden Refah Partisi’ne katılması ve bu partiyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi, siyasi hayatında önemli bir dönüm noktası olmuştu. Ancak, Gülpınar’ın yeniden AKP'ye geçeceği iddiaları gündeme gelmiş durumda.

Editör: Haber Merkezi