Geçen yıl da olduğu gibi bu yılda da oteller, restoranlar, lokantalar iftar mönüleri hazırladı ve tanıtımlarını yaptı.

Yüzde 150 Zam

Bu yılın mönü fiyatları geçen yıla göre neredeyse yüzde 150 artmış durumda. Sebep olarak et fiyatlarına gelen zam olarak öne çıksa da İstanbul'da iftar maliyetini araştırınca makasın oldukça açıldığını görmek mümkün...

Boğaz'da iftar artık hayal

İstanbul'da eşisz manzarası ile iftar yapmanın en keyifli olduğu yerlerden biri de şüphesiz ki İstanbul Boğazydı. Artık orası da hayal oldu. İftar için en pahalı yerlerin başında Çırağan Sarayı geliyor. Boğaza nazır bu güzil tarihi sarayın bilinen mekanlarında iftar mönüsü kişi başı 4 Bin 100 tl olarak belirlenmiş durumda.

Restoranlar daha mı uygun

Eğer lüks bir restoran kaygınız yok sadece ailenizle beraber iftarı dışarda yapmak istiyorsanız maliyet tabiki daha da düşüyor faka gene de kişi başı 1 400 TL'den 2.450 tl'ye kadar devam eden bir fiyat listesi önümüze gelecek.

Esnaf lokantalarında ise fiyatlar daha da uyguna geliyor. İstanbul’da bulunan bazı esnaf lokantalarında fiks mönü belirlenmemiş ancak lokanta sahipleri iftar saatinde yemek çeşitlerinin artacağını ve isteğe göre yemek alınabileceğini belirttiler.

TÜİK açıkladı! Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 0,1 azaldı TÜİK açıkladı! Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 0,1 azaldı

Evde iftar ekonomik mecburiyet

Bu fiyatları vermemeyi tercih eden vatandaşlar ise gene evlerde ekranların başına geçip açıyor Ramazan orucunu. Çünkü maliyet daha da uygun. Hurmanın kilosu ortalama 300 tl, pastırmanın kilosu 1500 tl'den satılıyor. Zeytin 200 tl, bir kalıp beyaz peynir 250 tl, Ramazn tatlısı Güllaç paket fiyatı 169,90 tl olarak hesaplanıyor. Bu şekilde de bir ailenin iftar alışverişi ortalama 4-5 Bin tl olara belirleniyor.

Eğer bir davet vermek isterseniz catering firmalarının ramazana özel mönüleri ise kişi başı ortalama 150 tl'den hesaplanıyor. Kırmızı etli bir mönü istenirse de bu fiyat 200 tl'ye çıkıyor.

Ekonomik şartların günden güne olumsuz bir seyir izlediği ülkemizde oruç ibadeti yerini alıştırılmış bir rutine bırakır mı bilemiyoruz ama halkımızın fakirlerin halini yeterince anladığı konusunda hepimiz hemfikiriz.

Editör: Haber Merkezi