İstanbul’da şok asayiş uygulaması! İstanbul’da şok asayiş uygulaması!

Gürz-8 operasyonu ile bölücü terör örgütleri içerisinde faaliyet yürüten 222 şüpheli yakalandı. Operasyona ilişkin açıklamayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptı.

‘Bölücü Terör Örgütü’ne yönelik düzenlenen operasyonlar sonucu ruhsatsız tabancalar, ruhsatsız av tüfekleri, çok miktarda döviz ve Türk lirası da ele geçirildi. Operasyonla çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana da ulaşıldı.

Bakan Yerlikaya paylaşımda bulundu.

“Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” 

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince; 36 ilde bölücü terör örgütlerine karşı yönelik “Gürz-8” operasyonları düzenlendi.

Yapılan açıklamaya göre operasyonların yapıldığı iller şöyle: Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Niğde, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Van ve Yalova

Düzenlenen operasyonlar sonucu 222 şüpheli yakalanırken şüphelilerin silahlı terör örgütünün kırsal kadrolarına katılacaklardı. Eskiden de faaliyet yürüttükleri, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları ve teröre mali kaynak sağladıkları da ortaya çıktı. Şüphelilerin aynı zamanda haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydının da bulunduğu tespit edildi.

Editör: Uğur Kaçar