Erdoğan Barzani görüşmesi… İlişkiler kazan-kazan şeklinde ilerleyecek Erdoğan Barzani görüşmesi… İlişkiler kazan-kazan şeklinde ilerleyecek

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu dinledi. Uraloğlu, sunumunda ve milletvekillerinin sorularına verdiği yanıtlarda özetle şunları aktardı:

 Sosyal Medyadan Öğrendik

"THY'de voleybol takımının seyahatiyle ilgili bilgiyi sosyal mecralardan öğrendik. THY Yönetim Kurulu Başkanı'yla konuştum. Şunu söyledi: ‘Burası Amerika uçuşu, yaklaşık 13 saatlik bir uçuş. Bize 10 gün önce haber verdiler. 10 gün önce özel bir uçak ya da özel bir sefer ilave etmeksizin bunu çözme şansımız yoktu maalesef. Çünkü her uçakta 'business' uçabilecek yolcu sayısı belli ve satılmış biletler var. Maalesef geç haberimiz olduğu için çözemedik.’ Orada iletişimde çok doğru noktada olmamışız maalesef. Dönüşlerini inşallah 'business' olarak organize etmeye çalışıyoruz."

Abdülkadir Uraloğlu-3

2026’da 5.5G ile Tanıştırmak İstiyoruz

Bakan Uraloğlu, "Artık 5.5G noktasına da gelmiş durumdayız. İstediğimiz rekabet ortamını maalesef hâlâ sağlayamadık. 2025'te ihalesini yapalım, 2026'da da 5G, 5.5G teknolojisiyle ülkemizi tanıştıralım istiyoruz. Türkiye’deki uyumlu telefon oranı da yüzde 11. 5G’ye geçişte sadece sistemimizi değil, elimizdeki cep telefonlarının büyük bir bölümünü de değiştirmemiz gerekecek. Yaklaşık 25 üretim tesisinde 5G’nin test lisanslarını verdik," diye konuştu.

AJET Tamamen Yeni Bir Yapılanma

AJET hakkında da bilgiler veren Bakan Uraloğlu, "AJET tamamen yeni bir yapılanma. THY’den tamamen ayrıldı, AnadoluJet ile artık ilgisi kalmadı. Ancak hâlâ uçaklarında ve bazı etiketlerde onu görüyoruz, bu bir süreç. Bir uçağın boyanması günlerce, aylarca sürebiliyor. Ondan dolayı biraz gecikme var. Daha alt seviyede rekabet edebilecek bir şirket oluşturulması adına verilmiş bir karardır. Belli aksaklıkların olduğunu biliyorum, iyileştirmeler yapıyoruz, bu da yine takibimizde," dedi.