Türkiye güne Aksaray’daki feci kaza ile uyandı. Aksaray-Ankara kara yolu Acıpınar mevkisinde Nurhan Hazer yönetimindeki 45 HB 0560 plakalı tur otobüsü henüz belirlenemeyen nedenle devrildi.

Kaza yerine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.

Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğu bildirilirken, hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

Kazanın ardından Ankara-Aksaray yolu belirli bir süre trafiğe kapatılırken yolun tekrar trafiğe açılması için ekiplerin çalışmaları sürdürüyor. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aksaray'da meydana gelen otobüs kazasında 7 kişinin öldüğünü, 2'si ağır toplam 33 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İstanbul'da kritik zirve! 5 ülke bir araya geliyor... İstanbul'da kritik zirve! 5 ülke bir araya geliyor...

Sosyal medya hesabından kaza anına ait kamera kaydı görüntüsünün paylaşan Bakan Yerlikaya, paylaşımında, “Aksaray Merkez ilçe E-90 karayolu üzerinde, Balıkesir'den Kapadokya bölgesine seyir halinde bulunan ve içerisinde 2 şoför, 1 rehber ve 41 yolcunun bulunduğu tur otobüsü yoldan çıkarak devrilmiştir. Kazada maalesef 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız ağır olmak üzere 33 vatandaşımız da yaralanmıştır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadeleri yer aldı.

Vali Kumbuzoğlu kaza yerinde

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, gazetecilere açıklamalar yaptı. Otobüsün, Aksaray'a 25 kilometre kala Acıpınar mevkisinde yol kenarına devrildiğini ifade eden Kumbuzoğlu, "Malesef bu trafik kazası sonucunda 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İlk belirlemelere göre de 77 yaralımız var. Aksaray Devlet Hastanesi'ne sevklerini yaptık. Soruşturma başlatılmıştır ve takip ediliyor. En kısa zamanda sonuçlandırılarak gereği yapılacaktır. Aksaray'ımıza baş sağlığı, ölenlere de Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

İşte kaza anı

Editör: Yasin Paşalı