Haftasonu oynanan ve tribün terörüne sahne olan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının yankıları hala sürüyor. Maç sonrası yaşananlar hakkında konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaptığı açıklamalarla herkesi derin bir tartışmanın içine çekti. Spor kamuoyunun tek gündemi 2 Nisan'da toplanacak olan Fenerbahçe Olağanüstü Divan Kurulu'nun alacağı olası ligden çekilme kararı...

Grev futbolu vurdu! Taraftarlar karakol bastı... Grev futbolu vurdu! Taraftarlar karakol bastı...

Sarı lacivertli ekibin ligden çekilmesi durumunda alt lige düşecek olan takımın, yabancı kotası 8'den 6'ya düşeceği biliniyor. Kiralık oyuncular dahil 18 yabancı oyuncusu olan Fenerbahçe'nin bu durumda ne yapacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Hürriyet'in aktardığına göre olabilecek senaryolar şu şekilde:

TFF'nin çekilme kararı alınması halinde alacağı kararlar konusunda hala bir netlik bulunmuyor. Eğer Fenerbahçe alt lige düşürülürse, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılımı da riske girmiş olacak. Fenerbahçe'nin çekilmesi halinde ise Avrupa'da başarılı temsiliyeti olan takımların kazandırdıkları ülke puanlarının silinme riski de bulunuyor.

Fenerbahçe'nin ligden çekilmesi yeni yapılan yayın ihalesi ve yayıncı kuruluşun tavrını nasıl etkileyecek bu da önemli bir konu olaran TFF'nin önünde duruyor. Sezon sonunda Süper Lig'den düşecek ve Süper Lig'e çıkacak olan takım sayısının ne olacağı da TFF tarafından karara bağlanması gereken ancak henüz net bir kararın verilemediği konu olarak önümüzde duruyor.

Ortada bunca belirsizlik varken belli olan tek şey Fenerbahçe'nin buradaki kararlılığı olarak duruyor. Federasyonun ise nasıl bir tavır alacağı hala belirsiz.

Editör: Haber Merkezi