CHP lideri Özel'den 'HÜDAPAR' tepkisi CHP lideri Özel'den 'HÜDAPAR' tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, 19 Mayıs 1919'un, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesindeki dönüm noktası olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Samsun'da başlayan bu tarih, milli mücadelenin zaferle taçlandırılmasında ilk adımdır ve güçlü Türkiye'nin inşasında atılan ilk tuğladır" dedi.

Cumhurbaşkanı, 19 Mayıs'ın, Türk milletinin istiklal ve istikbal mücadelesinde bir kıvılcım olarak başladığını ve ülkenin dört bir yanına yayıldığını belirtti. "Bu süreç, 'ya istiklal ya ölüm' diyerek başlatılan varlık-yokluk mücadelesinin başlangıcıdır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 19 Mayıs ruhunun milletin en büyük sermayesi olduğunu ve bu ruhla zorlukların üstesinden gelinerek mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'nin kalkınma, büyüme ve güçlenme mücadelesinin bu ruhla devam etmesi gerektiğini söyledi. Gençlere seslenen Cumhurbaşkanı, gençlerin tarihlerine ve bugünlerine sahip çıkarak kardeşlik hukukunu geliştirmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını bir kez daha saygıyla anıyorum," diyerek mesajını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi