CHP yönetimi başkan adaylarını belirliyormuş gibi görünse bile her an her şey yaşanabiliyor. İsmi açıklanan her an değişebilir duygusu yaşıyor. Hatay adayı Lütfü Savaş bunlardan biri. Yanlış aday olduğu bilinmesine rağmen açıklandı ve yerine hala aday aranıyor. Son gündeme gelen isim ise Aylin Kotil. Cumhur Altıok yazıyor

CHP, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yerine aday arayışını sürdürüyor. Önce Haluk Levent’e teklif götüren CHP yönetimi bu kez Aylin Kotil’e aynı teklifte bulundu.

Deprem felaketinin yıldönümünde bölgeye giden tüm siyasetçilerle birlikte protesto edilen, ve sosyal medyada adaylığının geri çekilmesi çağrıları yapılan Lütfü Savaş zorda. Çünkü hem halkın hemde gelen tepkiler sonrası genel merkezin güvenini kaybetti. Gökhan Zan’ın TİP adayı olması durumu zorlaştırdı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Parti Meclisi toplantısında, “Ayın 20’sine yani listeler kesinleşinceye kadar alternatif adaylara bakmaya devam edeceğiz” değerlendirmesi akıllarda. Bu açık açık her iki tarafın çaresizliğini gösteriyor.

Aylin Kotil ismini biliyorsunuz. İstanbul’da ilçe belediye başkan adaylığı gündemdeydi. Şimdi Aylin Kotil’e Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı teklifi gitmiş. Teklifi yapanlar herhalde medyatik bir ismin bize katkısı olur diye düşündü. Ancak Kotil teklifi kabul etmemiş. 

Partinin bu girişimleri artık Lütfü Savaş’ı canlı canlı sandığa gömmek olarak yorumlanıyor. Savaş’ın tüm bu arayışlara sessiz kalıp tepki göstermemesi de ilginç. Şurada kaldı 6 gün, bakalım Hatay mevzusunda daha neler yaşanacak?