Aytaç Durak, uzun yıllar boyunca Adana siyasetinin dikkat çeken isimleri arasında yer almıştır. İnşaat mühendisliği eğitimi sonrası başladığı kariyerinde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdürmüştür. Peki, Aytaç Durak kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

Aytaç Durak, 2 Ağustos 1938'de Adana'nın Karaisalı ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adana'da tamamladı. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Kamu sektöründe çeşitli görevlerde bulunduktan sonra müteahhitliğe başladı.

Aytaç Durak kariyeri

Aytaç Durak, inşaat mühendisliği ve müteahhitlik kariyerinin ardından aktif siyasete atıldı. 1984'ten sonra beş dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca, 2005-2009 yılları arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini üstlendi. 2010 yılında İçişleri Bakanlığı’nca görevden alındı.

Aytaç Durak neler yaptı?

Aytaç Durak, müteahhitlik yaptığı dönemde aktif politikada da yer aldı. 1963-1980 yılları arasında Adalet Partisi'nden 4 dönem Belediye Meclis Üyeliği ve Adana Ticaret Odası Meclis üyeliklerinde bulundu. Durak, müteahhitliği döneminde üç kez Adana vergi rekortmenleri arasında yer aldı.

Aytaç Durak'ın sağlık durumu nasıl?

Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Pozantı ilçesindeki yayla evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Vertigo şüphesiyle gözlem altına alınan Durak'ın tedavisi devam ediyor.