Haber Merkezi 

Yıllardır Filistin’de katliamlarına devam eden İsrail durdurulamıyor. Gazze’de başlattığı katliamları Lübnan’a taşımaya çalışan İsrail’in hedefindeki ülkelerden birisi de İran oldu. 

Son olarak Hamas lideri Haniye, İran Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın göreve başlama törenine katılmak için bulunduğu başkent Tahran'da öldürülmüştü. İran’a yakınlığıyla bilinen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın da öldürülmesi İran için bardağı taşıran son damla olmuştu. İran karşılığında İsrail topraklarını düzenlediği hava saldırısında yüzlerce füzeyle vurdu. 

Orta Doğu’daki savaşın cephelerinden birisini de siber alan oluşturuyor. Siber güvenlik özellikle İsrail’in Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri hedef alan saldırılarıyla gündeme gelmişti.  

İsrail geçmişte de dünyada gündem olan siber saldırılar düzenlemişti. İran sivil savunma yetkilileri 2012’de yaptıkları açıklamada ülkede bir elektrik santralini ve diğer bazı sanayileri hedef alan bir virüs saldırısı gerçekleştirildiğini açıklamıştı. 

Washington, Ankara, Şam... 

89C89649 3B97 4346 9Ebe 40Abcf91F1Ee

İsrail saldıracak mı? Biden'dan kritik açıklama... İsrail saldıracak mı? Biden'dan kritik açıklama...

İsrail’in siber güvenlik alanındaki gücü İran’ı tedbir almaya zorluyor. Samimi Haber’in ulaştığı bilgilere göre İran Dışişleri Bakanlığı’nın bütün birimleri ve büyükelçiliklerinin ve konsolosluklarının internet siteleri yayına kapatıldı. Dışişleri Bakanlığı ve Washington, Ankara, Şam, Bağdat başta olmak üzer büyükelçiliklerin internet sitesine girenleri Farsça ve İngilizce “Sistem güncelleniyor. Kısa süre sonra döneceğiz. Bu nedenle lütfen işlem tamamlanana kadar sabırlı olun.” yazısı karşılıyor.  

005D1B46 2Ded 4105 8198 E7E64Aa80F96

Samimi Haber konuyla ilgili yetkililere ulaşmak istedi. İran Ankara Büyükelçiliği'ne ulaşılamazken, İstanbul Başkonsolosluğu internet sitelerinin bakımda olduğunu doğruladı. Samimi Haber’in edindiği bilgiye göre, sitelerin olası bir İsrail siber saldırısına karşı önlem amacıyla kapatıldığı konuşuluyor. 

0E928Be7 739D 4E30 B73E 4Ab080Ffab99

Editör: Haber Merkezi