Denizli'nin Babadağ ilçesinde köklü bir ailenin ferdi olarak dünyaya gelen Ali Fuat Duatepe, eğitim hayatına memleketindeki Denizli Babadağ Atatürk İlkokulu ve Mehmet Tevfik Sak İlkokulu'nda başladı. Ortaokulu Denizli Merkez Ortaokulu'nda tamamladıktan sonra, liseyi Denizli Lisesi’nde bitirdi. Gazeteciliğe olan ilgisi onu İstanbul’a taşıdı ve Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden 1988 yılında mezun oldu.

Ali Fuat Duatepe, meslek hayatına Türkiye Gazetesi ve Tercüman Gazetesi’nde başladı. 1986’dan itibaren Milliyet Gazetesi’nde çalışarak kariyerinde önemli adımlar attı. Kanal 6, Show TV, Kanal D gibi Türkiye'nin önde gelen medya kuruluşlarında çeşitli pozisyonlarda görev aldı. Bu süreçte, güvenlik, yargı ve savaş muhabirliği gibi kritik alanlarda çalışarak gazeteciliğin en zorlu dallarında uzmanlaştı.

Kariyerine, gazete ve televizyon sektörünün önemli basamaklarında devam eden Duatepe, Milliyet Gazetesi’nde İstihbarat Şefi, Star TV ve Habertürk Grubu'nda editörlük ve yayın koordinatörlüğü gibi pozisyonlarda görev aldı. Aynı zamanda BRT, Star Gazetesi ve AA gibi kuruluşlarda da deneyim kazandı. Özellikle 2010-2020 yılları arasında AA’da Görüntülü Haberler Editörlüğü görevini üstlendi.

Mesleki kariyerinde, istihbarat şefliği, haber müdürlüğü, gazete yayın koordinatörlüğü, televizyon genel koordinatörlüğü gibi görevlerle basın dünyasında önemli bir konuma geldi. Üstelik üç televizyon kanalının kurucu ekibinde yer alarak sektöre yön veren isimlerden biri oldu.

Gazetecilik alanındaki başarıları ve katkıları sayesiyle "Sürekli Basın Kartı" sahibi olan Duatepe, aynı zamanda Medya-İş Sendikası ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti üyesidir.

Ali Fuat Duatepe, basın dünyasında edindiği tecrübeleriyle saygın bir konum elde ederek, uzun yıllar boyunca Türk medya sektöründe iz bırakan bir isim olmuştur.