ABD’nin Hamas davası ‘sembolik’ bir dava ABD’nin Hamas davası ‘sembolik’ bir dava

HABER MERKEZİ / ABD Başkanı Joe Biden'ın Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıklandı. Beyaz Saray'ın X hesabından yapılan açıklamada "Başkan Biden aşı oldu ve pozitif Kovid-19 testinin ardından hafif semptomlar yaşıyor" denildi.

Ardından, Biden da "Hastayım" diye bir paylaşım yaptı.

Beyaz Saray'dan Joe Biden'ın sağlık durumuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Bir süre izole edilecek

"Başkan Biden kendisini izole edeceği ve bu süre zarfında tüm görevlerini tam olarak yerine getirmeye devam edeceği Delaware'e dönecek.

"Doktor'dan not: Başkan bu öğleden sonra, genel halsizlikle birlikte burun akıntısı (burun akıntısı) ve verimsiz öksürüğün de dahil olduğu üst solunum yolu semptomlarıyla başvurdu. Günün ilk etkinliğinde kendini iyi hissetti, ancak kendisini daha iyi hissetmediği için COVID-19 için bakım noktası testi yapıldı ve sonuçlar COVID-19 virüsü için pozitif çıktı. Bu göz önüne alındığında Başkan, semptomatik bireyler için CDC rehberliğine uygun olarak kendini izole edecek. PCR doğrulama testi beklemede olacaktır. Semptomları hafif seyrediyor, solunum hızı 16, ateşi 97,8 ve nabız oksimetresi %97 ile normal. Başkan ilk Paxlovid dozunu aldı. Rehoboth'taki evinde kendini izole edecek.

Biden'ın inadı inat

ABD Başkanı Joe Biden, seçim tarihi yaklaştıkça yaşıyla ilgili eleştiriler de artmaya devam ediyor. Biden, ABD medyasına verdiği bir röportajda yine yaşı ve sağlığı ile bağlantılı sorulara yanıt verdi. Yaşıyla ilgili artan endişelere rağmen şimdiye kadar başkanlık yarışından çekilmeyeceği konusunda kararlı olan 81 yaşındaki Biden’a yeniden düşünmesine neden olacak bir şey olup olmadığı soruldu.

Biden, "Ortaya çıkan bir sağlık sorunum olsaydı, doktorlar bana gelip ‘Şu sorunun var, bu sorunun var’ deseydi, başkanlık yarışında kalma kararımı yeniden gözden geçirirdim" dedi.

Joe Biden'dan suikast girişimi açıklaması: Aynı fikirde olmasak da düşman değiliz Joe Biden'dan suikast girişimi açıklaması: Aynı fikirde olmasak da düşman değiliz

Editör: Kemal Ilıkkan