Tüm Türkiye’nin şarkılarını severek takip ettiği Berdan Mardini Samimi Haber mikrofonlarına çok özel açıklamalarda bulundu. Mardini, zorlu geçen iki yıllık sürecini anlattı. Akrabaları tarafından ihanete uğradığını açıkladı. Berdan Mardini, ‘’İki sene de neler yaşadım ben; iki sene ihanetler zinciri, sırtından bıçaklanma zinciri, senin amcan sana kazık atıyor, senin karın sana ihanet ediyor, akrabaların sana ihanet ediyor... Yemin ederim ben artık önceliğim akrabadır diye hiçbir zaman bakmıyorum.’’ dedi.

'Kan bağı akraba yapar, sadakat sevgisi aile yapar.' diyen Mardini, ‘’O dönemde abilerim yanımda oldu, mesleğimde etkilendi, maddi konuda zararım büyük. İki taraftan da yediğimiz kazıklardan zararımız büyük, akraba kan bağı amca mevzularını şimdiye kadar hiçbir yerde anlatmadım, Samimi Haber’e anlatıyorum samimi olsun diye.’’ ifadelerini kullandı.  

‘’2 sene sonra yılda 5 milyon dolar ciro yapacağım’’

Pandemi döneminde yaşadığı sıkıntılara da değindi Berdan Mardini, memleketi Mardin’de istihdama yönelik yatırım yaptığını açıkladı. Mardini, ‘’O dönemde bir yatırım yapıyordum ve o yatırımın ortasında kaldım. Bir fabrika kurdum 700 dönüm gül ektim, gül ve lavanta. Şimdi ‘’Berdan Mardini’’ markasıyla tüm dünyaya ürün satma hazırlığı içerisindeyiz. Ekim ayından sonra bu ürünlerimiz İngiltere, Ortadoğu, Irak, Çin ve Avrupa pazarlarının bir kısmında ‘’Berdan Mardini’’ markasıyla göreceksiniz." dedi. Pandeminin mesleğini etkilediğinin altını çizen Mardini "Türkiye güçlü bir devlet ekonomi sıkıntıları var dünyada ekonomik sıkıntıları var. Ülkede yanlışlar da var yani göçmenler konusundan Güneydoğu’da atılacak adımlardan çözüm sürecinden hepsine kadar benim yaşadığım yanlışlar çok fazla ama Türkiye’de yapılmış yatırımlar ve doğrular da çok fazla ben bu ikisinin dengesine bakıyorum her zaman ve bunların düzeltileceğine inanıyorum, diyaloglarla çözülebileceğine. Bu dönemde yatırım yapmam Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu bilerek, dünyanın da bu krizlerden çıkacağını bilerek, bu yatırımın doğru olduğunu düşünüyorum.’’ dedi. Berdan Mardini hedefi doğrultusunda 2 sene sonra yılda 5 milyon dolar ciro yapacağını vurguladı.

‘’Sektörü hak etmeyen çok insan var’’

  Sevenleri için yeni projelerinden de bahseden Mardini ‘’Şafak sezer ile yeni projelerimiz de var sürpriz çok güzel bir hikâye yazıyor yakında göreceğiz inşallah.’’ dedi.  Yeni jenerasyon müzikleri konusundaki düşüncelerini de dile getiren Berdan Mardini ‘’Bir takım eğitim görmemiş cahil cühela. Sektörü hak etmeyen çok insan var. Kalbiyle, sesiyle, duruşuyla, karakteriyle, tipiyle hak etmeyen sürüyle insan var.’’ dedi ve ekledi "Müzik kültürdür, kültürün de bir usulü adabı vardır. Her önüne gelen iki bir koyup üstüne şarkı söylerse ne olur? İnsanlar toplum içerisinde zamanla müzik, gerçek müziğin bu olduğunu algılamaya çalışıyor yani cahil insanlardan bahsediyorum. Kültürlü insanlar yine öyle olmazlar ama müziğin seviyesi düştü o noktalarda. Bana çok zayıf gelen işler var bakın yüzde 5, yüzde 10 güzel işler var ama geri kalan yeni jenerasyondaki müziklerin yüzde doksanı çöp…"

‘’İkili ilişkilerde samimi olmaktan vazgeçmeyin’’

İkili ilişkiler konusunda samimiyete değer verdiğini açıklayan ünlü sanatçı, ‘’iki tane gerçekten vicdanlı insanların birbirini bulması lazım’’ dedi ve ekledi "40 tane alime bir laf anlatırsın bir cahile 40 tane laf anlatamazsın, 1 sürü yani yobaz insanlara cahil insanla uğraşmak daha zordur şimdi köylerden doğudan batıdan Akdeniz’den köylerden şehirlere gelmiş eğitimsiz kültürsüz parayı bulmuş çok görgüsüz insan var. Bizdeki sıkıntı şu; parayı çok kolay bulan cahil insanların elinde olan parayla, parayı çok kolay yoldan kazanmak isteyen kadınların buluşma zamanında olduğumuz için, iyi olan arkadaşlarımızı çevremizde tutuyoruz. Samimi Haber’deyiz biz şu anda, insanlar samimi olsunlar ne olur yani?  İlişki yaşarken arkadaşlık kurarken haber yaparken samimi olmaktan, doğru olmaktan vazgeçmeyin."

‘’Samimi Haber’in sahibi çok samimi’’

Berdan Mardini Samimi Haber’in güçlü bir çıkış yaptığını söyledi. Mardini, ‘’Samimi Haber’in samimi bir sahibi var çok sevdiğimiz kıymet verdiğimiz bir abimiz Mehmet Aca, bu işe soyundu yüreğiyle, kalbiyle. O da samimi bir adam. İnşallah internet sitesi de böyle samimi bir şekilde devam eder ve bozulmaz. Güzel şeylere imza attığını görüyoruz, projeler yaptığını da görüyoruz’’ ifadelerini kullandı.