Magazin

"Afrodit" Banu Alkan Gökhan Çınar'ın konuğu oldu

Uzman Klinik Psikolog Gökhan Çınar, sunuculuğunu üstlendiği Katarsis de bu hafta kırmızı koltukta kendine has tarzıyla, konuşmasıyla ve tavrıyla Türk sinemasının efsane ismi Banu Alkan var. Ortaya attığı iddialarla sık sık gündeme gelen Alkan, kendisiyle ilgili sorulan soruları cevapladı.

Abone Ol

Sinema ve dizi film oyuncusu olan ve  “Afrodit” lakabıyla tanınan Banu Alkan 1 Nisan 1958 tarihinde Dubrovnik / Hırvatistan'da doğdu. Gerçek adı Hırvatça “Yaban Gülü” anlamına gelen Liz Remka Rebroyna’dır. Marangoz bir babanın beşinci çocuğu olarak dünyaya gelen Alkan 11 yaşındayken ailesiyle birlikte Dubrovnik'ten Balıkesir’in Edremit ilçesine göç etti. Çocukluğunun büyük bir bölümü İstanbul’da geçirdi.

Çok güzel bir ailede doğduğunu söyleyen Alkan çocukluğunda yetiştiği aileyi şöyle anlattı:

"Çok güzel bir ailede büyüdüm annem, ablam, anneannem, teyzelerim çok güzeldi ve çok zekilderi annem hep bana kimseye pardon verme çünkü sen çok güzelsin derdi. "

Anne ve babamı 4 saat arayla kaybettim

"Annem babamın öldüğünü gördükten 4 saat sonra öldü. 18 sene boyunca yas süreci geçirdim sonra toparlamaya başladım 1 yıl sonra ablam öldü çok zor günlerdi" dedi. Kardeş acısına değinen Alkan şunları da ekledi: 
"Kardeş acısı çok başka, hala ağlıyorum  ablamdan sonra yaşamak istemedim eğer Kemal Yıldız hayatıma girmseydi ne olurdu bilmiyorum"


Bu kadar sevilebilen bir kadın yoktur

Kendisinden yaşça büyük olan ilk aşkı Gürbüz'le olan 14 yıllık birlikteliğini anlatan Alkan, "ben ona sonradan aşık oldum sevgi hep ön plandaydı beni hep mutlu etmeye çalışırdı, her gün mükemmeli yaşatırdı,  hangi arabayı istesem alırdı, hangi yalıda oturak istesem oturturdu" dedi.


Esteteik furyası var

Z kuşağı hakkında düşüncelerini paylaşan Alkan;
"İnsanoğlunun gerçekten kedisini bilmesi gerekiyor 93 yılında çıktı 10 yıl sonra Türkiye'ye geldi. maalesef kayıp bir nesil var. Ne gereği var Allah vergisini bozmaya ben hiç estetik yaptırmadım siz hiç kraliyet ailelerinde estetik gördünüz mü çünkü kraliyetin birinci şartı doğallıktır. İnsan doğal yaşlanmalı." dedi.


Aşık olduğumda zekayı sıfırlıyorum

"Tam bir aşk kadını olduğunu söyleyen ünlü isim, "aşık olunca tam bir aptal oluyorum zekayı sıfırlıyorum karşımdakine zeki olduğunu hissettiriyorum yanında sadece tamam aşkım diyorum" dedi

İçimdeki hayvan bölümünde hayatta var olma biçimini hangi hayvana benzetirsiniz sorusuna cevap veren Alkan,
"Güzelliğimle leopar, vahşiliğimle aslan olurdum" Güzelliğin önemi sorusuna cevabı ise: "Birinci güzellik kalp güzelliği, akıl güzelliği, ruh güzelliğidir fiziksel güzellik de önemli ama bunlar kadar değil. Paranın da önemli olmadığını vurgulayan Alkan, bu hayattaki tek endişe kaynağının yaşlanmak olduğunu ve eşi Kemal Yıldız'a güzel görünmek olduğunu söyledi.

Beyoncé, Kylie jenner, Lady Gaga, Jennifer Lopez hepsi beni taklit ediyor

Türkiye'nin en güzel kadını olduğunu iddia eden Banu Alkan, çoğu ünlü tarafından kıskanıldığını idda etti ve o sözleri şöyle dile getirdi: 

Jennifer Lopez onunla savaşıyoruz resmen ben bir fotoğraf paylaşıyorum hemen o da paylaşıyor, bunu ben hissediyorum zamanla ispat edeceğim. Mesela Kylie Jenner beni taklit ediyor onun estetikten önceki halleri birebir kopyamdı annesi bile taklit ediyor. Lady Gaga benim makyajımı taklit eederdi, bunların hepsini ispat edeceğim.

Şimdiki aklım olsa beş tane çocuk yapardım

Çocuk sahibi olmak istediğini söyleyen ünlü oyuncu, "eşim genç bu haberi benden her an duyabilirsiniz şimdiki aklım olsa zamanında beş tane yapardım anne olmayı çok istiyorum." dedi.

Ünlü rapçi Murda Gökhan Çınar'ın konuğu oldu Ünlü rapçi Murda Gökhan Çınar'ın konuğu oldu