Alec Baldwin’in hem başrolünü oynadığı hem de yapımcılığını üstlendiği Western filmi Rust’ın Ekim 2021'de çekimleri sırasında 66 yaşındaki Baldwin'in elindeki silahın ateş alması sonucu 42 yaşında olan görüntü yönetmeni Halyna Hutchins hayatını kaybetmişti ve filmin yönetmeni Joel Souza da yaralanmıştı. Bu olay sonrası film süreci durmuştu.

Sette içinde gerçek mermi olan bir silahın kullanılması ve silahın bu durumdan habersiz olan Alec Baldwin’in elinde patlayarak Halyna Hutchins’i öldürmesinin ardından yıllarca dava devam etti. Bir yandan da filmin çekimlerine tekrar balşlandı ve Rust filmi Mayıs 2023'te tamamlandı.

Film gösterime giriyor

Filmin Polonya'nın Toruń kentinde düzenlenecek olan Camerimage Uluslararası Sinematografi Sanatı Film Festivali'nde seyirciyle buluşması bekleniyor.

Film gösterimin ardından yönetmen Joel Souza, Halyna Hutchins’in ölümünden sonra göreve getirilen görüntü yönetmeni Bianca Cline ve Hutchins’in akıl hocası Stephen Lighthill pnael düzenleyerek bu olayları, Halyna'nın ölümünün ardından Bianca ile prodüksiyonun nasıl devam ettiğini tartışmanın yanı sıra kadınların sinematografideki rolü ve film setlerindeki güvenlik hakkında konuşacaklar.

Görülen dava düşmüştü

Halyna Hutchins’i öldüren silahı elinde tutan Alec Baldwin aylarca süren davası ise ağustos ayında dava düşürüldü. Aktörün filmin bu ilk gösterimine katılıp katılmayacağı ise bilinmiyor.

Halyna Hutchins’in ölümüyle sonuçlanan olaydan sonra açılan davada ceza alan tek isim filmin set görevlisi ve kullanılan silahlardan sorumlu olan Hannah Gutierrez-Reed olmuştu. Halyna Hutchins’in ailesi ise filmin hem yapımcısı olan hem de silahı elinde tutan Alec Baldwin’in olayda suçlu olduğuna inanıyor ve ceza almasını istiyor.

Dilan Polat elbiselere 100 bin TL harcadı Dilan Polat elbiselere 100 bin TL harcadı

Editör: Uğur Kaçar