Siirt, Bitlis, Hakkari, Ağrı, Van ve Muş'ta yaşayanları ilgilendiren haber Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi. Yoğun kar yağışı bu 6 ilde etkili olacak. Bundan ötürü Meteoroloji, buzlanma, don olayı, çığ tehlikesi, ulaşımda asamalar konusunda halkı uyardı ve yağışın bitiş tarihini verdi. İşte meteorolojinin yaptığı uyarının ayrıntıları...

14 Ocak pazar günü akşam 18:00'e kadar yoğun kar yağışı etkisinin devam edeceğini belirten Meteoroloji, Siirt, Bitlis, Hakkari, Ağrı, Van ve Muş'ta yaşayanları uyardı.

6 şehirdeki kar yağışı hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama aşağıdaki gibidir;

Doğu Anadolu'da beklenen yağışların 11.01.2024 Perşembe akşam saatlerinden itibaren Van ve Ağrı çevreleri ile Muş'un güneyi ve Siirt'in doğusunda kuvvetli kar (10-20 cm/12 saat kar yüksekliği), Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun kar (20 cm. üzeri kar yüksekliği) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının 14.01.2024 Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Bölgede üç gün boyunca aralıklarla devam etmesi beklenen kar yağışı sebebi ile buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar ile dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.