Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz bölgeleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Hafta sonu yağışlı ve serin

İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde hafta sonu yağışların etkili olacak. Sıcaklıkların 30 derece civarında seyrederken özellikle Şile ve Kilyos gibi sahil bölgelerinde rip akıntısı tehlikesine dikkat çekti. Cumartesi öğleden sonra ve Pazar günü, denize gitmeyi planlayanların bu durumu göz önünde bulundurmaları gerektiği belirtildi. Yağışlar, Pazartesi gününden itibaren yerini tekrar sıcak havalara bırakacak. İstanbul’da sıcaklıklar hafta başında 32 dereceye kadar çıkacak.

Bölgelere göre hava durumu

Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, kuzey ve doğu kesimlerde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. İstanbul’da sıcaklık 29 dereceye kadar düşerken, Edirne ve Kocaeli’de de benzer hava koşulları hâkim olacak.

Türkiye geneli hava durumu tahminleri...Sağanak yağışlara dikkat! (16 Eylül 2024) Türkiye geneli hava durumu tahminleri...Sağanak yağışlara dikkat! (16 Eylül 2024)

Ege Bölgesi: Bölge genelinde az bulutlu ve açık bir hava hâkim olacak. İzmir'de sıcaklık 35, Manisa’da ise 36 dereceye kadar çıkacak.

Akdeniz Bölgesi: Bölgenin doğu kesimlerinde yerel sağanak yağışlar etkili olacak. Antalya’da sıcaklık 37 dereceyi bulurken, Hatay’ın kıyı kesimlerinde yerel sağanaklar bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenen bölgede, sağanak yağışlar etkili olacak. Batı Karadeniz'de Bolu ve Zonguldak’ta öğle saatlerinde yağışların yoğunlaşacağı belirtilirken, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında da yerel sağanaklar görülecek.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Çankırı ve Ankara’nın kuzey kesimlerinde yerel sağanak yağışlar öngörülüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Yağışlar, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Sıcaklıklar ise 22-25 derece arasında değişecek.

Hafta sonu planlarınızı yaparken, hava durumunu dikkate almayı unutmayın!

Editör: Elif Erbay