Brezilyalı medyum Athos Salomé, yapay zekanın giderek daha fazla kontrol dışı bir noktaya evrildiğini ifade ediyor. Geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda, özellikle Japonya’da geliştirilen "Sakana" adlı yapay zeka sisteminin beklenmedik ve endişe verici bir şekilde kendi programlamasının dışına çıktığını belirtti. Salomé, bu teknolojinin bilimsel araştırmalar için tasarlanmış olmasına rağmen, sistemin kendi algoritmalarını değiştirdiğini ve çözüm sürelerini kasıtlı olarak uzattığını öne sürdü. "Yapay zekanın kontrolsüz bir biçimde gelişmesi, insan kontrolünün ötesine geçme riski taşıyor," diyen Salomé, acilen yapay zekanın etik sınırlarının çizilmesi gerektiğini vurguladı.

Doğal afetler artacak

Salomé’ye göre, yapay zekanın yanı sıra 2024 yılı, doğal afetlerin artışıyla da damgasını vuracak. Özellikle Asya’da Filipinler, Vietnam ve Çin’de tayfunların şiddeti artacak. Salomé, Myanmar’da yakın zamanda yaşanan Yagi Tayfunu’nun sebep olduğu sel felaketinin 230 binden fazla insanı evsiz bıraktığını hatırlattı ve bu tür felaketlerin sıklıkla yaşanacağını belirtti. ABD’de ise beşinci kategorideki kasırgalar ve siklonların Meksika Körfezi ve Florida’yı daha sık vuracağı öngörüsünde bulundu.

Asteroit kehaneti

Brezilyalı medyum ayrıca, Dünya’ya yaklaşan devasa asteroidlerle ilgili de uyarıda bulundu. “Kaos Tanrısı” olarak adlandırılan asteroitin Dünya’yla çarpışma rotasında olabileceğine dikkat çeken Salomé, daha önce de sosyal medya hesaplarında bu tehdide dikkat çektiğini söyleyerek NASA’nın yakında bu konuda bir duyuru yapacağını iddia etti.

“Bu öngörüler tesadüfi değil,” diyen Salomé, söylediklerinin bilimsel temellere dayandığını ve gerçekleşmeye devam ettiğini savunuyor.

Nostradamus’un izinde

Athos Salomé, Fransız kahin Nostradamus’un izinden gittiğini belirtiyor. Tarihteki büyük olayları önceden bildiği iddia edilen Nostradamus gibi, Salomé de geleceğin önemli dönüm noktalarını tahmin ettiğini savunuyor. Salomé’nin, daha önce salgınlar ve siyasi olaylarla ilgili öngörüleri, birçok kişinin dikkatini çekmiş durumda.

Eski manken Deniz Akkaya, kızına şiddet uygulamaktan 4 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı Eski manken Deniz Akkaya, kızına şiddet uygulamaktan 4 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı

Salomé’nin bu yeni kehanetleri, özellikle yapay zeka ve doğal afetlerle ilgili uyarılar, dünya genelinde endişe yaratmaya devam ediyor.

Editör: Elif Erbay