Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Batı’nın mevcut adımlarının Rusya ile doğrudan bir çatışmaya hazırlık olduğunu söyledi.

Orban, Kossuth Radyosu’nda yaptığı açıklamada, "Şu anda Batı’da yapılanlar, savaşa, doğrudan askeri çatışmaya hazırlık niteliğinde. Ancak Rusya, askeri ve askeri-teknik alanda, savaşın sürdürülmesi için gereken kaynaklara sahip en büyük ülke" dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre; Orban ayrıca Rusya’nın sivil alanda ABD ve Çin’den geri kalabileceğini, ancak askeri açıdan bu ülkelerle kıyaslanamayacak kadar güçlü olduğunu vurguladı.

ABD başkanlığı seçiminde ‘dış meseleler’ ilk kez sonuç belirleyecek ağırlıkta ABD başkanlığı seçiminde ‘dış meseleler’ ilk kez sonuç belirleyecek ağırlıkta

FRANSA SAVAŞA DAHİL OLACAK İDDİASI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un son açıklamaları Avrupa'daki gerilimi artırdı. Kremlin Sözcüsü, Fransa'nın Ukrayna ihtilafında doğrudan bir rol oynamaya hazırlandığını gösterdiğini söyledi.

Macron geçtiğimiz günlerde, Mirage savaş uçaklarını savaştaki ülkeye gönderme ve Ukraynalı pilotların eğitimine yardımcı olma sözü vermişti.

Macron

PESKOV: ASKERİ ÇATIŞMAYA HAZIRLAR

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Rus haber ajanslarına yaptığı açıklamada "Macron, Kiev rejimine mutlak destek veriyor ve Fransa'nın askeri çatışmaya doğrudan katılımına hazır olduğunu ilan ediyor" dedi.

NTV'de yer alan habere göre; Saint Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu kapsamında konuşan Peskov, "Bu açıklamaların çok ama çok kışkırtıcı olduğunu, kıtadaki gerilimi tırmandırdığını ve olumlu hiçbir şeye yol açmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Fransa'nın şu anda Ukrayna'daki birlikleri eğiten resmi bir askeri personeli bulunmuyor ancak Kiev geçen hafta konuyla ilgili olarak Paris'le “görüşme halinde” olduğunu açıkladı.

Putin'den SPIEF'te Sert Mesajlar: "Karşılığımız Daha Güçlü Olabilir" Putin'den SPIEF'te Sert Mesajlar: "Karşılığımız Daha Güçlü Olabilir"

Editör: Kemal Ilıkkan