Gerçek adı Harutyan Dalga olan Arto, 1966 yılında İstanbul Fenerbahçe’de dünyaya geldi. Ermeni asıllı Türk vatandaşı olan Arto’nun baba tarafı Artvin Hopa, anne tarafı ise Kayseri kökenlidir. Özel Şişli Koleji'nden mezun olan Arto, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri ile Televizyon Haberciliği ve Programcılığı alanlarında eğitim aldı.

Kariyerine 1990'ların başında Etiler’de bir gece kulübünde başlayan Arto, ilk sahne deneyimini tesadüfen yaşamış, kısa sürede popülerleşmiştir. Kendine özgü üslubuyla medya dünyasında dikkat çeken Arto, özellikle 90'lı yıllarda Televole programı sayesinde geniş bir kitle tarafından tanınmaya başlamıştır.

Müzik Kariyeri

Arto, 2002 yılında Şahin Özer Müzik etiketiyle çıkardığı "Allahıma Bin Şükür" albümüyle müzik piyasasına girdi. Daha sonra 2003 yılında "Emrin Olur" adlı albümünü Yaşar Kekeva Plakçılık etiketiyle yayınladı. Bu albümde Şenay Akay, Ebru Destan ve Nefise Karatay gibi ünlü isimler kliplerde yer aldı. 2013 yılında ise "Bal Kaymak Yarim" albümünü çıkardı ve Yıldız Tilbe gibi önemli isimlerle işbirliği yaptı. Son olarak, 2016 yılında DMC etiketiyle "Hayırlı Olsun" adlı teklisini dinleyicilerle buluşturdu.

Arto, müzik kariyerinin yanı sıra, sivri dili ve eleştirileriyle de sık sık gündeme gelmiş bir isimdir. Müzik dünyasındaki varlığını eğlenceli ve yorumcu bir kimlikle sürdüren Arto, sesinden çok sahne performansları ve enerjisiyle tanınıyor.

Albümleri

Ünlü oyuncu İrem Sak'ın babası hayatını kaybetti Ünlü oyuncu İrem Sak'ın babası hayatını kaybetti
  • 2002: Allahıma Bin Şükür
  • 2003: Emrin Olur
  • 2013: Bal Kaymak Yarim
  • 2016: Hayırlı Olsun (Tekli)
Editör: Elif Erbay