Yerle seçimler yaklaşırken gerginlik de artıyor. Cumhur İttifakının ortağı MHP'nin gençlik örgütü Ülkü Ocakları da İstanbul'da topa girdi. Ülkü Ocakları, Üsküdar ilçesinde çeşitli köprü ve üstgeçitlere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan afişler astı.

Afişlerde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik sert ifadeler kullanıldı. Afişlerde, "Katil Makarios'un heykelini diken İmamoğlu" ve "16 Türk Devletine Yolculuk" isimli bir kitabın resmiyle birlikte "Bu kitabı okuyan Makarios'un peşinden gitmez" ifadeleri yer aldı.

İstanbul seçimleri öncesinde yaşanan bu tür gerginlikler, siyasi atmosferi daha da geriyor. Afişlerin asılma şekli ve içeriği, tartışmalara yol açarken, seçim sürecindeki siyasi rekabetin de ne kadar sert geçeceğine dair endişeleri artırıyor.

Olayla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu veya Ülkü Ocakları Başkanlığı'ndan henüz bir açıklama yapılmadı.

İMAMOĞLU MAKARİOS HEYKELİ Mİ YAPTIRDI?

İddia edildiği gibi, Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye Makarios'u gösteren bir rölyefi içeren bir heykel dikildiği doğru değil. Beylikdüzü'nde bulunan "Kıbrıs Anıtı" adlı heykelde, Rauf Denktaş'ın heykeli ön planda yer alırken, Makarios'un rölyefi ise anıtın Londra Antlaşması'nı tasvir ettiği bölümde bulunmaktadır.

İYİ Parti'de olağanüstü kurultay İYİ Parti'de olağanüstü kurultay

Anıtın yapımına Rauf Denktaş'ın ailesinin onayıyla başlanmıştır. Ancak, AKP'ye yakın bazı yayın organları tarafından "CHP'li belediye Türk düşmanı Makarios'un heykelini dikti" şeklinde hedef gösterilmiş ve anıt 2017 yılında ülkücü gruplar tarafından saldırıya uğramıştır.