1997 yapımı 11 Oscar ödüllü Titanik filminde kullanılan kapı, 718,750 dolar karşılığında açık artırmada yeni bir sahibini buldu. Aynı şekilde, Kate Winslet'in filmde giydiği şifon elbise de 125,000 dolara alıcı buldu.

Filmin tartışmalı sahnesinde, geminin battıktan sonra Rose karakterinin hayatta kalmasını sağlayan kapı, Leonardo DiCaprio'nun canlandırdığı Jack karakterinin de hayatta kalabileceği tartışmalarına neden oldu. Bazı izleyiciler, Jack'in kapıya sığabileceğini ve hayatta kalabileceğini savunurken, diğerleri ise kapının ikisini de taşıyamayacağını öne sürdü.

Kız Kulesi 1 hafta ziyarete kapatılacak Kız Kulesi 1 hafta ziyarete kapatılacak

Kate Winslet, Jack'in kapıya sığabileceğini ancak su üstünde kalamayacağını belirterek tartışmalara katkıda bulundu. "Evet, Jack de o kapıya sığabilirdi ama batarlardı" şeklinde açıklama yaptı.

Titanik, 1912 yılında bir buz dağına çarpmasıyla trajik bir hikayeye sahip olan yolcu gemisinin hikayesini anlatan romantik ve dramatik bir film olarak biliniyor. Tüm zamanların en yüksek hasılat yapan dördüncü filmi olan Titanik, 1997 yılında vizyona girdi ve 11 Oscar ödülü kazanarak sinema tarihine damga vurdu.