Irak ile terörle mücadelede işbirliğinin güçleneceğine dair açıklamalarda bulunan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretinin büyük önem taşıdığını dile getirdi ve terörle mücadele konusunda işbirliğinin artacağını ifade etti.

Fidan, bölgesel faktörlerle yapılan görüşmelerin önemine de vurgu yaparak, özellikle bu tür görüşmelerin önemli olduğunu belirtti.

Fidan, önümüzdeki hafta sonu Riyad'a gerçekleştireceği ziyarette İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi üyeleriyle bir araya gelerek Filistin devletinin tanınması konusunu ele alacaklarını açıkladı. 

Bakan Fidan,

"Uluslararası toplumu harekete geçirmek konusunda başarısız olursak bu yaşadığımız üçüncü ve en şiddetli Gazze Savaşı son olmayacak. Dolayısıyla kalıcı çözüm için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası konuşma yapıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası konuşma yapıyor

Gazze'deki mevcut vahşetin durması, insani yardımların sağlanması için de uluslararası toplumla çok alanda çalıştıklarının altını çizen Fidan, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletlerde (BM) arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar. Sizin de gördüğünüz gibi dünya başkentleri de ayağa kalkmış durumda. Artık İsrail'in Gazze'yi işgali ve oradaki insanları öldürmesi, şehit etmesi, 35 bin masumun kanına girmesi meselesi ve işgale karşı olan direniş, artık İsrail ve Filistin arasındaki bir ihtilaf savaş olmaktan çıkmış, dünyada ezenlerle ezilenlerin mücadelesi haline dönmüştür. Uluslararası sistemin kurucularıyla uluslararası sistem tarafından ezilen ve dışlanan aktörler arasındaki mücadeleye evrilmiştir"