Kılıçdaroğlu için “Kemal Başkan” sloganları atılırken Özel’in yolunu “Vefalı olun” diyen vatandaşlar kesiyor. Özel’in genel başkanlığı üzerinde etkisi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da saydığımızda CHP’de resme üç başlılık yaşanıyor diyebiliriz. İmamoğlu ile “Duygusal kopuş” yaşayan Özel, Kılıçdaroğlu’nu yemeğe davet etti ve bu durumu aşmaya çalışıyor. Bakalım İmamoğlu’nun tavrı ne olacak? 

Hadi gelin size “soğuk rüzgarlar” nasıl esiyor anlatayım.  Cenaze ve ödül törenlerinde Kılıçdaroğlu’na olan ilgi dikkat çekici boyutta. Geçtiğimiz günlerde de Ankara’da Çankaya Belediyesi’nin yaptırdığı Abidinpaşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi açılışı yapıldı. Özel ve Kılıçdaroğlu burada yan yana geldi. Kılıçdaroğlu ismi anons edildiğinde alkışlarla slogan atan örgüt ve vatandaşlar, Özel için aynı heyecanı duymadı. Hatta alkış anlarının kısa videosu örgütün whatsapp gruplarında elden ele dolaştı. 

Bugün de siyasetin duayen ismi eski Meclis Başkanı Kamer Genç ölümünün sekizinci yıldönümünde Tunceli’de mezarı başında anıldı. Törene birçok CHP’linin yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da katıldı. 

Edindiğimiz bilgiye göre örgüt temsilcileri vatandaşlardan slogan atmamalarını, tepki göstermemelerini rica etmiş, “Misafirimizdir ayıp olur” demişler. Ama Tunceli’nin soğuk havası Özel’i karşılamaya da yansımış. Hatta Elazığ havalimanındaki uğurlamaya neredeyse kimse gitmemiş… Aday adaylarının yarattığı bir kalabalık varmış. 

Özel anma töreninde yaptığı konuşmada bu durumu şöyle itiraf etti: “Herkesin bizden bir beklentisi var, şunu söylüyorlar: ‘Aman Kemal Bey’e vefalı olun.’ Hep şunu söylüyorum: Vefanın nasıl gösterileceğine ilişkin çok tarif var ama benim anladığım vefa şu: Bir önceki genel başkana vefa, partisini iktidar yaparak olur.”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra vatandaşın “duygusal kopuş yaşadığını” ileri süren Özel genel başkanlık yarışında propagandasının ana eksenini “Millet oy vermeye gitmeyecek” tezi üzerine kurmuştu. Ama daha seçimlere gelmeden anlaşılıyor ki Özel yeni bir “Duygusal kopuş” yaşıyor. İmamoğlu’nun Türkiye genelinde belediye başkan adaylarını belirlemekteki çabası kendi genel başkanlığını sorgulatır hale getirdi.

Şeyh Sait çıkışı ardından şehitler için “iktidarın hazırladığı bildiriye imza atmayız” tavrı gibi “eksen kayması yaratan” tutumları Özel’in genel başkanlığını tartışmalı hale getrdi. Özel’in milletvekilleri üzerinde etkisinin ne kadar az olduğunun İdari Amir seçiminde ortaya çıkması Kılıçdaroğlu’na olan desteğin her geçen gün arttığına işaret ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da işaret ettiği gibi “İmamoğlu’nun vesayetinden” kurtulmak isteyen Özel yeni bir duygusal kopuş sürecine girmiş durumda. 

O kadar ki Kılıçdaroğlu ile buluşmak için elinden geleni yapıyor. Bugün de Ankara’da Ahlatlıbel Tesislerinde baş başa yemekte buluştular. Ancak Özel’in umduğunu bulabileceğini hiç sanmıyorum. Kılıçdaroğlu’nun Özel’e güvenmesi mümkün değil gibi gözüküyor.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun lansman toplantısına katılmamış, davet telefonlarına yanıt bile vermemişti. CHP yönetimi yerel seçimlerdeki bir başarısızlık olduğunda faturayı kesecek birini arıyor. Bakalım önümüzdeki günler nelere gebe…