Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde teğmenler, dönem birincisi Ebru Eroğlu öncülüğünde kılıç çekerek yemin etmişlerdi. Yeminden sonra "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atan genç teğmenler ikinci kez ant içmişlerdi.

"Yemin töreni gayri kanuni"

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, X hesabından “O teğmenlerin Atatürk’ü anmalarının gayet doğal olduğunu söyleyip orta yerdeki gayrı kanuni yemin törenine dair doğrudan tek laf etmeyen bakış açısını doğrusu içime sindiremedim” diye yazmıştı.

‘Hükümete kılıç çekti’ diyenler vesayeti diriltmek istiyor‘

AKP Sözcüsü Ömer Çelik dün herhangi bir vesayete izin verilmeyeceğini belirterek, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yeni mezunlarını vermiştir. Bu gençler, Türkiye’nin geleceği için yetiştirilmiştir. ‘Hükümete kılıç çekti’ diyenler vesayeti diriltmek istiyor. TSK’nın geleceği için yetiştirilmiş teğmenlere hakaret kabul edilemez” demişti.

"Kripto FETÖ'cüler" dedi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, X hesabından Çelik’in bu sözlerini paylaşarak şöyle yazmıştı:

” ‘Teğmenler’ ve ‘yemin töreni’ ile ilgili Ömer Çelik ne diyorsa odur! Çer çöpün, dışlanmışların,
büyük Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetler arasında fitne çıkarma çabası nafiledir! Hangi partiden olursa olsun kripto FETÖ’cülerin fitne çıkarma çabasına karşı dikkatli olalım!”

CHP lideri Özel'den 'HÜDAPAR' tepkisi CHP lideri Özel'den 'HÜDAPAR' tepkisi

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Yiğit Bulut’un kendisini "çer çöp" olarak nitelendirmesi ve "kripto FETÖ’cü" suçlaması yapmasını sert bir şekilde eleştirdi.

"Haddini bil de konuş!"

Metiner, Bulut’a hitaben, "Haddini bil de konuş! Her karşı çıkanı veya eleştireni bu üslupla suçlaman hadsizliğin ifadesidir. Hangi ara herkesten çok AK Partili oldun da AK Parti’nin sopasıyla adam dövüyorsun! Senin gibi çer çöpler sayesinde AK Parti’miz bu hale geldi. Fitneci olan senin dilindir!" şeklinde yanıt verdi.

Metiner ayrıca, Bulut’u "ayak oyunu" yapmakla suçlayarak, "Kurnazlığa gerek yok. Ayak oyunlarına da. Ömer Çelik’in isminin arkasına sığınıp, o sözlerin onay merciiymiş gibi algı oluşturarak eski dava arkadaşlarımızı hedef tahtasına koymak, hadsizliğin ötesinde kirli bir ayak oyunudur" dedi. Metiner, Bulut’un, AK Parti’nin içindeki tartışmalarda kişisel hesaplarını görmek için parti sözcüsü Ömer Çelik’i kullandığını öne sürdü.

"Beni zorlamayın, içinizden geçerim"

Yiğit Bulut, Metiner’in eleştirilerine karşılık olarak iki paylaşım daha yaparak, Metiner’i “Beni daha fazla zorlamayın! İçinizden geçerim!” sözleriyle tehdit etti.

"Bu saatten sonra orada yeriniz yok"

Tartışmalara eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci de dahil oldu. Birinci, Bulut’u hedef alarak, “Eğer siz, bu husustaki doğru olan görüşleri FETÖ artığı veya çer çöp olarak nitelendirirseniz, ya siz FETÖ artığısınız ya da çer çöp sizsiniz” ifadelerini kullandı. Birinci, Genel Başkan yardımcıları ve bakanların askeri öğrencilerin davranışlarını disiplinsizlik olarak değerlendirdiğini ve bu konuda yapılması gerekenleri belirttiğini vurguladı.

Birinci, yaklaşık bir saat sonra Yiğit Bulut'un X hesabından kendisini engellediğini duyurarak "Kafayı mı yediniz? Engellemek çözüm mü?" dedi.

Editör: Ömer Göyce