Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Akdeniz Teknoloji Yarışmaları'nın finalinde önemli bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye'nin havacılık alanındaki gelişimini vurgulayan Bayraktar, "Bir mühendis olarak yıllarca yurt dışında kaldım. Dünyanın en iyi takımlarıyla da çalıştım. Bizim başladığımız yere göre sizlerin çıtayı daha yükseğe taşıyacağını düşünüyorum. Bizim neslimizde bırakın bir uçağı tasarlamayı ki Baykar şu anda dünyanın en büyük insansız hava aracı markası. Türkiye'nin böyle markaları çıkartabilme ihtimalini hayal dahi edemezdik. En fazla yabancı bir markada bakım mühendisi, o firmanın satış elemanı olmak en büyük hayalimizdi. Artık tüm bunlar bir anlamda yapılmış ve başarılmış işler" diye konuştu.

Ömer Çelik'ten 'sivil anayasa' mesajı Ömer Çelik'ten 'sivil anayasa' mesajı

"Türkiye'den çıkacak girişimler umut vadediyor"

Konuşmasında, çocuklara teknolojiye erişim fırsatı sağlamak ve onları üretken bireyler olarak yetiştirmek amacıyla düzenledikleri festivallerin önemini de vurguladı.

"Dünya maalesef vahşi duyguları kamçılanmış güdülerle, teknoloji tekellerinin oluşturduğu, insanların manipüle ettiği bir yer haline dönüyor." diyen Bayraktar, aynı zamanda dünyadaki olumsuz gelişmelere karşı kadim medeniyetlerin ilham verici güçlerini kullanarak Türkiye'den çıkacak girişimlerin umut vaat ettiğini söyledi.

Editör: Ömer Göyce