Çocukluk ve gençlik yıllarımın asi ruhuna seslenen Hayko Cepkin'in efsane sahnesi ve bana hissettirdikleri hakkında ufak notlar...

Havaların ısınması ve yaz aylarının artık yaklaşmasıyla konser maratonları da başladı. 

Her sene büyük  sahnelere ev sahipliği yapan Tüpraş Stadyumu bu sene Hayko Cepkin ile açılışını yaptı. 

26 Mayıs Pazar günü gerçekleşen konserde yerimi aylar öncesinden ayırtmıştım.

Hayko benim çocukluğum desem abartı olmaz herhalde. Orta okul yıllarım ile Rock müziğin Türkiye'de başlattığı furyanın denk gelmesinden dolayı o zamanlarda ağır bir rockçıydım.

Zaman geçti o yönümden hala bir şey kaybetmemişken aldığım yaşla tabii daha sakinleştim. Ama Hayko Cepkin konserine şahit olmak sanırım o yıllardan beri hayalim.

Velhasıl kelam bunu 26 yaşımda gerçekleştirdim. 

Daha önce stadyumda bir konsere gitmediğim için yer seçimim pek iyi olmadı. Saha içini tercih etmedim boyum kısa malum, izlerken zorlanıyorum. Ama tribünde de bir hayli uzak kaldım...

Neyse ki koca dev ekranlar, sisler, ışıklar, havai fişekler ve ateşler ile kendimi o kadar da sahneden uzak hissetmedim.

Her bir şarkısını ezbere bildiğim, albümlerini hala evimde sakladığım Hayko'yu beklerken 6. sınıfta hissettiğim gibi hissettim. Heyecanlandım.

20.30'da başlayacak konser için geri sayım başlamıştı, sisler etrafı sardı ve sahne!

Çığlıklar alkışlar yıllar geçmesine rağmen o kaybolmayan ruh, atmosferi sarmıştı. 

Hayvaaan şarkısıyla girişi yaptı hepimizi bir güzel coşturdu.

Ardından şarkılarını sıraladı, yüksek tempolu başlayan konserde neler olmadı neler!

Önce bir striptiz gösterisi Hayko'ya şarkılarında eşlik etti. Ardından etrafı alevler sardı ve havai fişeklerle herkes yerinde duramıyordu. 

Hiçbir şey anlamayan birisi bile bu sahneden keyif alırdı orası kesin. Hayko konserinde eğlenmek için hiçbir şarkısını bilmenize gerek yok!

Yalnızca bir konser değil sahne gösterisiydi adeta. 

Bir ara piyanonun başına geçti, geçtiğimiz senelerde pandemi döneminde çıkardığı Karantina Günlüğü albümünde yer alan Burak Malkoç ile başladılar çalmaya.

Neye üfledikçe ruhumuz dinlendi bağırarak eşlik ettik. 

3 saat süren konserde 1 dakika bile boş geçmedi. Verdiğim her kuruşa değdi. 

Hayko'dan iki gün önce de Küçük Çiftlik Park'ta Scorpions konserine gitmiştim. Orada da inanılmaz bir keyif almıştım ve bu sayede bir karşılaştırma fırsatı da elde ettim. 

Ülkemizde resmen dünya çapında konser keyfi sunan bir müzisyenimiz var ve bundan ne kadarımız haberdar? 

Bir müzik sever olarak Hayko konseri Scorpions'tan sonra gururumu okşadı resmen. Çocukluğumda ki coşkuyla kendisine eşlik ettim. 

Teşekkürler Hayko, yolun açık olsun...