YouTube'da 3 milyon abonesi bulunan Murat Soner'in düzenlediği Altın Menemen Ödülleri dün gece düzenlendi. Ödüller Sahiplerini buldu! İşte geceden izlenimlerim.

Dizi ve Film sektöründeki durumumuz belli. 

Belli derken popüler olan dizi ve film sektörümüzden bahsediyorum. 

Yoksa çok iyi işlerimiz de var. Hatta hiç bilmediğimiz ne cevherler göçmüş gitmiş. 

Uzun zamandır takip ettiğim bir isim Murat Soner. Her videosunu heyecanla bekliyorum.

Türk dizi sektörünü hiç takip etmem. Ama Murat Abi sağolsun her şeyden haberim var. 

Durum sandığınızdan daha vahim ve kimse bunu umursamıyor. Herkesin evinde bir kez Murat Soner izletilmeli.

Şiddet, taciz, zengin koca arayışı kadını küçük gösterebilecek ne varsa her şey...

Murat Soner'de evlerimize nüfuz etmiş bu yapımları anlatmaya çalışan bir YouTuber. 

Her videosunda izlediği dizileri eleştiriyor, genellikle olumsuz -sebebi, yapımların çoğunlukla buna zemin hazırlaması- bazen de olumlu. 

Gönül isterdi ki böyle olmasın hep güzel yorumlar yapılsın ama gerçek maalesef içler acısı. 

İşte, Türk halkını evlerindeki bu zehirden kurtarmayı kendine amaç edinmiş, bunun için tüm bu dizilere katlanmış Murat Soner. Karşılıksız da kalmamış seslenişi. Bugün YouTube kanalında 3 milyonu aşkın abonesi bulunuyor.

Yayınladığı her video binlerce görüntülenme, yorum ve beğeni alıyor. İşte Murat Soner bu kitlesiyle geçen sene bir işe girişti "Altın Menemen Ödülleri"

Bu kadar kötü iş varken neden aslında hakettikleri bu ödülden mahrum kalsınlar dedi ve geçen sene ilkini düzenledi Altın Menemen Ödülleri'nin. 

Altın Menemen Ödülleri'nde adaylar belli oluyor ve en kötüleri bizler seçiyoruz. Bir oylama başlıyor ve verdiğimiz oylarla yılın en kötüleri belli oluyor.

Geçen sene YouTube üzerinden izlediğim ödül törenine bu sene katılma fırsatı buldum. Çok keyif aldım. 

Davetli Influecerlar Geceye Katılmadı

Oldukça kalabalık olan gecede bir sıra boşluk mevcuttu. Sosyal Medya içerik üreticileri için ayrılmış koltuklar boş kalmıştı. E tabii böyle bir geceye katılabilmek her yiğidin harcı değil!

İçi boş en iyileri herkes koşarak toplamaya giderken, halkın seçtiği ve kedilerinin de bildiği en kötülerden herkes kaçıyor nedense? 

Neyse... Geceye davet edilen iki isim daha vardı Yılın En Kötü Erkek Oyuncusu ödülünü kazanan Kerem Bürsin ve Bihter filmini beraber eleştridikleri Farah Zeynep Abdullah.

İkisi de geceye katılmadı. Sebebini çok düşünmeye de gerek yok...

Fakat geçen seneden biri var ki ödülünü istemiş!

Geçen sene yılın en kötü erkek oyuncusu seçilen Akın Akınözü, Murat Soner'den ödülünü istemiş! Kazandıysam ödülümü alırım demiş.

Kendisini tebrik ettim doğrusu. Kendisiyle barışık ve olanın farkında olması çok güzel bir şey. Çünkü farkındalık kendini geliştirir.

Akın Akınözü'de geceye davetlilerdenmiş fakat çekimi olduğu için kendisi yoktu. 

Benden Sonra RTÜK Adım Attı!

Gecede bir istatistik paylaşan Murat Soner, dizilere haftalarca dokunmayan RTÜK'ün dizi hakkında yayınladığı videolardan yalnızca 4 gün sonra cezaya uğradığını belirtti. 

Okları üstüne çekmek istemeyen Soner bunu çok duyurmak istemediğini de ekledi. Ama ben değinmeden geçemeyeceğim. Çünkü bu bence büyük bir başarı. 

Geceye Aydilge ve Eşi Katıldı

Yılın en kötülerinin seçildiği gecede Aydilge ve eşi de katıldı. Bir ara sahneye çıkan Aydilge kadınların değerinden, dizilerle empoze edilen kadınlıktan bahsetti. 

En Çok Eleştirenler En Çok İzleyenler

Herkes aynı şeylerden yakınıyorda yine herkes aynı şeyi yapıyor. Murat Soner başka bir istatistik ile beni yine şaşırttı. 

Murat Soner kanalını takip eden kitlenin en çok takip ettiği YouTube kanalları epey düşündürdü. Bir Kızılcık Şerbeti iki Yalı Çapkını...

Gelelim En Kötülere

  • Yılın en kötü kadın oyuncusu Hande Erçel
  • Yılın en kötü erkek oyuncusu Kerem Bürsin
  • Yılın en kötü yerli televizyon dizisi Sakla Beni
  • Yılın en kötü yerli dijital platform dizisi Şahmaran

Ve daha nice kategori vardı yılın en kötüleri arasında... Murat Soner'in çabası beni çok umutlandırıyor.