ARZU ERDOĞRAL / Samimi Haber’e konuşan CHP Milletvekili Barış Bektaş tatilden sonra CHP’nin gündeminde neler olduğunu söylerken AK Parti’den ne istediklerini de açıkladı.

MİTİNGLERİMİZ SÜRECEK

"Emeklilerle ilgili, üretenlerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor" diyen Bektaş, "Staj ve çıraklık mağduru, emeklilikte adalet, 7200 gün bekleyenler, meslek gruplarıyla ve sosyal güvenlik mağdurlarıyla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Tematik mitinglerimiz; çay mitingi, buğday mitingi olduğu gibi ona benzer mitinglerimiz sürecek" dedi. 

ATAMALAR DAHA ZOR HALE GETİRİLİYOR

AK Parti'den beklentileri ile ilgili de konuşan CHP Milletvekili Barış Bektaş şunları söyledi:

"Bütün yasaları son dakika paket halinde bir emrivakiyle meclise getiriyorlar. En son ben Milli Savunma yasasıyla ilgili Milli Savunma Komisyonunun hazırladığı bir yasa teklifinde konuştum. Uzman Çavuşların kadro sorununu çözmediği gibi onların atanabilmeleri daha da zor hale getiriliyor."

BÜTÇEYİ HALKIN GENELİ İÇİN KULLANSINLAR

"Hükümetin elini rahatlatan tasarruf tedbirlerini ezilenler üzerinden asker, polis, memur emekli, işçi, bunların sırtına yükleyen zihniyetin bir anlamda devam ettiğini görüyoruz. Yani saraydan gelen emirlere itaat psikolojisiyle hareket ediyorlar.

Cübbeli Ahmet'e saldırı! Cübbeli Ahmet'e saldırı!

Hangi yasa çıkıyorsa, kiminle ilgili mesela turizmle ilgili burada emin olun sektör bileşenleri lehine değil de birkaç sermaye grubunun lehine hareketlerle öncelendiriyorlar. Hükümetten beklentimiz artık bütçeyi beşli çete dediğimiz belirli bir sermaye grubu yandaşları için değil de halkın geneli için kullanmasıdır."

Barış Bektaş

 
 

Editör: Kemal Ilıkkan