NCL, Starbucks'ın müşterilere "yanıltıcı ve hatalı bir şekilde" etik kahve ve çay tedarik ettiği iddiasında bulunarak dava açtı.

NCL'den yapılan açıklamaya göre, Starbucks, etik kahve ve çay tedarik ettiğini iddia etmesine rağmen, gerçekte şirketin pazarlamasının tüketicileri yanılttığı savunuldu.

Starbucks'ın çocuk işçiliği, zorla çalıştırma, cinsel taciz ve saldırı gibi insan hakları ihlalleri geçmişi olan kahve ve çay çiftlikleri ile kooperatiflerden alımlarında bilgi paylaşmada başarısız olduğu öne sürülen açıklamada, dava dosyasında şirketin bu ihlalleri yapan yerlerden ürün aldığına dair kanıtların detaylandırıldığı belirtildi.

NCL Üst Yöneticisi Sally Greenberg'in açıklamasında, Starbucks'ın müşterilere her kahve paketinde yalan söylediği iddia edilerek, şirketin tedarik zincirinde ciddi insan hakları ve iş gücü ihlalleri bulunduğu vurgulandı. Greenberg, "Tüketicilerin neye para ödediklerini tam olarak bilmeleri gerekir. NCL, bu aldatıcı uygulamaları ifşa etmeye ve Starbucks'ı iddialarından sorumlu tutmaya kararlıdır" dedi.