Erdoğan, Ayşenur Ezgi Eygi'nin annesiyle görüştü Erdoğan, Ayşenur Ezgi Eygi'nin annesiyle görüştü

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, ülkeyi ikiye bölen sokak köpekleriyle ilgili düzenlemenin henüz tamamlanmadığını söyledi.

Güler, "uyutma" konusunun saldırganlığı devam eden ve kuduz riski olan hayvanlarla sınırlı olacağını belirterek, düzenlemenin 10-15 gün içinde kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

"EN SON SEÇENEK"

Kanal 7'ye konuşan Abdullah Güler, çalışmaya son şeklinin verilmediğini vurguladı, eleştirilere de yanıt verdi.

Yapılması planlanan düzenlemenin, sokak hayvanlarını sahiplendirmek ve barınaklarda korunmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Güler, "En sonunda saldırgan, kuduz tehlikesi taşıyan hayvanları da uyutmak. Bunları aşama aşama desteklenmesi gerekiyor.” dedi.

Gani Rüzgar Şavasta'dan sokak hayvanları tepkisi Gani Rüzgar Şavasta'dan sokak hayvanları tepkisi

Mevcut barınakların, orman alanlarında yapıldığını belirten Güler, “Bu barınaklarda kalmayan, orman alanlarda yaşayan hayvanlarda ciddi bir kuduz tehlikesi oluşmuştur. Bu hayvanların yaşam alanlarını tehlikeye sokuyor. Burada hayvan satışının sıkı denetiminin oluşturulması ve önlem alınamayacak hayvanların uyutulması konusunda çalışma yürütülüyor.” şeklinde konuştu.

DÜZENLEMEDE SON DURUM

AK Parti grup başkanvekillerinin, önümüzdeki günlerde muhalefet partilerini ziyaret edeceğini söyleyen Güler, bu görüşmelerin ardından düzenleme ile ilgili çalışmalar yapacaklarını belirterek, “10-15 gün içerisinde düzenlemeyi paylaşacağız.” dedi.

Sokak Hayvanlarını Öldürecekler. Yasa Da Akp Den Çıktı

Köpek taklidi yapan şarkıcı Hatice'ye Ahmet Hakan'dan sert eleştiri Köpek taklidi yapan şarkıcı Hatice'ye Ahmet Hakan'dan sert eleştiri

Editör: Haber Merkezi