Rize’nin Çayeli ilçesinde soba yakmak isterken oluşan parlama sonucu yüzü, elleri, kolları, ayakları ve vücudunun bazı yerlerinde derin yanıklar oluşan Metin Topal, hastanede tedavi altına alındı.

Yaşadığı olayın etkisinden kurtulamayan talihsiz vatandal, “Rüyama geliyor, kabus görüyorum. Başıma gelen başkasının başına gelmesin. Dikkatli olsunlar, benzin bidonunu sobanın kenarına, yakınına bırakmayın.” dedi.

BENZİN DOLU BİDON PARLADI

Çayeli ilçesinin Aşıklar Mahallesi’ndeki 3 katlı evin 1’inci katında oturan 62 yaşındaki Topal, 5 gün önce akşam vakti ısınmak için evdeki sobayı yakmak istedi.

Yaktığı kağıt ve naylonu sobaya atarken ateş parçalarının çevredeki benzin dolu bidona sıçraması üzerine meydana gelen parlamada Topal’ın evinde yangın çıktı.

Yüzü, elleri, kolları, ayakları ve vücudunun bazı yerlerinde yanıklar oluşan Topal, hem evdeki yangını hem de tutuşan kıyafetlerini söndürmeye çalıştı.

CAMDAN ATLAYARAK KURTULDU

Evdeki yangının büyümesi üzerine camdan atlayarak dışarı çıkan Topal, çevredekilerin yardımıyla Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki müdahale sonrası Topal, sevk edildiği Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi’nde tedaviye alındı.

Miss Turkey 2024 finalistleri: İlk 20'ye kalan adaylar! Miss Turkey 2024 finalistleri: İlk 20'ye kalan adaylar!

Tedavisi süren Metin Topal, sobayı yakmak için normalde benzin kullandığını, bir süre önce sobanın arkasına bıraktığı benzin dolu bidonu kaldırmayı unuttuğunu söyledi.

Isınmak için sobayı yakmak istediği sırada bu üzücü olayın yaşandığını anlatan Topal, “Benzin bidonu sobanın arkasındaydı, sobayı tutuşturmak için kağıtları yaktım, odunları sobanın içine koyacaktım. Ateş kolay tutsun diye kağıt ve naylon yaktım. Naylondan, kağıttan kopan ateş parçası yere düşünce benzin bidonu parladı.” dedi.

BEN YANDIN SİZ YANMAYIN

Olayın şokunu hala üzerinden atamadığını vurgulayan Topal, şunları kaydetti:

Yangını söndüremeyince pencereden dışarı atladım, ev yanmaya başladı. Sonra çevredekilerin yardımıyla hortumla eve su tuttular. Kardeşim geldi hastaneye götürdü. Yangına çok üzüldüm, çayım vardı toplayacaktım o da kaldı. Olayın etkisinden kurtulamıyorum, rüyama geliyor, kabus görüyorum. Rüyamda sürekli inşaatlarda uğraşıyorum. Başıma gelen başkasının başına gelmesin. Dikkatli olsunlar, benzin bidonunu sobanın kenarına, yakınına bırakmayın.

Y A N G

Editör: Haber Merkezi