Didimli turizmci Yusuf Çolak’tan Narin Güran için anlamlı mesaj Didimli turizmci Yusuf Çolak’tan Narin Güran için anlamlı mesaj

Aksaray’da 14 yaşındaki bir çocuk, minibüs kullanırken polise yakalandı ve olayın detayları dikkat çekti. Gece yarısı Büyükbölcek Mahallesi Mehmet Ali Demir Caddesi'nde meydana gelen olayda, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, şüphe üzerine 68 AAP 030 plakalı minibüsü durdurdu. Sürücünün 14 yaşında bir çocuk olduğu ve ehliyetsiz olduğu belirlendi. Çocuk, kimlik bilgilerini vermekte zorluk yaşadı.

Çocuk sürücü önce polise “İşlem yapmayın” talimatı verip, “Ehliyet mi sürüyor arabayı” diyerek tepki gösterdi.

Babanın sözleri tepki çekti

Olay yerine çağrılan baba, K.Ö., polis ekipleriyle görüştü. Baba, çocuğuna teselli verirken, polis amirine “Canın sağ olsun, bir şey olmaz” diyerek destek oldu. Polis memurlarına çocukla ilgili bilgi veren baba, gülerek konuştu ve oğluna moral verdi. Ancak, basın mensuplarına yaklaşarak, “Çekiyorsan çek, bu benim oğlum. Ben Kadir Özkanlı’yım. Beni tanıyorsun,” diyerek sert bir üslupla konuştu.

Çocuk sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 978 TL, babasına ise araç sahibi olarak aynı miktarda ceza kesildi. Baba ve oğula toplamda 25 bin 800 TL para cezası uygulandı.

Editör: Ömer Göyce