İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Mayıs'taki Galatasaray-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütüyor. Soruşturma dosyasına giren bilirkişi raporuna göre, maç sonrası stadyum müdürü Ali Çelikkıran'a yönelik saldırılarla ilgili detaylı değerlendirmeler yapıldı.

Menemen FK, lider olarak yoluna devam ediyor Menemen FK, lider olarak yoluna devam ediyor

Rapora göre, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un maç sonrası görüntülere yansıyan ifadeleri incelendi. Koç'un, yanında bulunan kişilere dönerek, "Ben size çık buradan bak dayak yiyeceksin, çık buradan yoksa dayak yiyeceksin." şeklinde konuştuğu tespit edildi. Ancak rapor, olaylar sırasında çevredeki gürültü nedeniyle net olarak duyulamayan bağrışmaların olduğunu ve konuşmaların tam olarak anlaşılamadığını belirtti.

Ayrıca raporda, Ali Koç'un yürüdüğü esnada birleştirilen videolara göre, Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Selahattin Baki'nin de müdahil olduğu ve Ali Koç'a karşı "Burada ... yapmayın." diyerek küfür ettiği ve Ali Koç'un yakasından tutarak "Sus lan sus dedim mi susacaksın." şeklinde konuştuğu değerlendirildi.

Ali Koç Adliye

Öte yandan, şüpheli olarak ifade veren Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ve Bright Osayi Samuel, olayların ardından sahaya çıkmak istediklerini ancak engellendiklerini ve Ali Çelikkıran ile diğer görevlilerin müdahalesiyle karşılaştıklarını belirtti. Yandaş, eylemlerinin meşru müdafaa kapsamında olduğunu vurgulayarak, fiziksel bir saldırıda bulunmadığını ve suçlamaların hukuka aykırı olduğunu savundu.

Osayi Samuel Mert Hakan Yandaş

Soruşturma kapsamında Ali Koç ve Selahattin Baki hakkında "spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar vermek", "hakaret", "tehdit", "basit yaralama" suçlarından iki ayrı soruşturmanın birleştirildiği öğrenildi. Bu çerçevede, şüpheliler hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerinin kaldırıldığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma, Türk futbolunda yaşanan şiddet ve disiplin ihlalleri konusunda önemli bir dava olarak dikkat çekiyor. Savcılığın önümüzdeki süreçte alacağı kararlar, olayların yargısal boyutunu netleştirecek nitelikte olacak.