İran: Saldırı olursa orayı hedef alacağız İran: Saldırı olursa orayı hedef alacağız

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, partisinin aldığı ağır hezimetin ardından istifasını Kral 3’üncü Charles’a ileteceğini belirterek Muhafazakâr Parti liderliğinden de istifa ettiğini açıkladı. Peki Rishi Sunak kimdir, nerelidir, dini nedir, hangi partiden soruları sosyal medyada gündem oldu…

İşte Rishi Sunak kimdir, Rishi Sunak nerelidir, Rishi Sunak’ın dini nedir, Rishi Sunak hangi partiden sorularının cevapları…

Rishi Sunak kimdir?

2022'den bu yana Birleşik Krallık Başbakanı ve Muhafazakâr Parti lideri olan görev yapan bir İngiliz siyasetçi olan Rishi Sunak, Britanya’nın ilk Asya kökenli başbakanıdır. Daha önce Boris Jonhson döneminde iki dönem kabinede yer alan Sunak, son olarak 2020'den 2022'ye kadar Hazine Şanşölyesi olarak görev yapmıştır. Sunak, 2015 yılından bu yana Richmond (Yorks) Parlamento Üyesi (MP) olarak görev yapmaktadır.

Rishi Sunak nerelidir?

Rishi Sunak, 12 Mayıs 1980'de Southampton, Hampshire'daki Southampton Hastanesi'nde, Doğu Afrika doğumlu Hint Pencap kökenli Hindu ebeveynler Yashvir ve Usha Sunak'ın çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Sunak, Romsey'de bir hazırlık okulu olan Stroud School'a gitti ve daha sonra Winchester College'da gündüz öğrencisi olarak okumuştur.

Rishi Sunak’ın dini nedir?

Hindu inancına sahip Rishi Sunak, 1960'larda Doğu Afrika'dan İngiltere'ye göç eden Hint asıllı ailenin üç çocuğunun en büyüğü olarak 1980'de Southampton'da doğdu.

Rishi Sunak hangi partiden?

2022’den bu yana İngiltere Başbakanı olarak görev yapan Rishi Sunak, Muhafazakâr Parti lideridir.

Editör: Ercan Çankaya