Orhan Gencebay'ın oğlu Gökhan Gencebay, babasının düğün hediyesi olarak verdiği villayı boşaltmayan şirketle hukuki süreç başlattı. Mahkeme, kiracının evi tahliye etmesine karar verdi.

Kiracı Villayı Neden Boşaltmadı?

Orhan Gencebay, 2023 yılında Sarıyer'deki villasını oğlu Gökhan Gencebay'a düğün hediyesi olarak verdi. Ancak, 2018 yılından beri villada oturan Dutfaz İşletmecilik Şirketi, evi boşaltmayı reddetti.

Gökhan Gencebay Tahliye Talebini Nasıl İletti?Ekran Goruntusu 2024 08 02 10453

Gökhan Gencebay, Beşiktaş'ta kirada oturduğunu ve başka bir evi olmadığını belirterek villanın boşaltılmasını talep etti. Kiracı şirkete ihtarname gönderen Gencebay, olumlu yanıt alamayınca mahkemeye başvurdu.

Mahkeme Hangi Gerekçelerle Karar Verdi?

İstanbul Sulh Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, Gökhan Gencebay'ın konut ihtiyacının gerçek ve samimi olduğu vurgulandı. Mahkeme, Gencebay'ın talebini haklı bularak villanın tahliye edilmesine karar verdi.

Beren Saat'ten büyük geri dönüş! Yeni dizisi ve dudak uçuklatan ücretiyle gündemde Beren Saat'ten büyük geri dönüş! Yeni dizisi ve dudak uçuklatan ücretiyle gündemde

Orhan Gencebay Mahkemeye Ne Dedi?

Orhan Gencebay, mahkemeye sunduğu dilekçede, Sarıyer'deki iki villayı daha önce kiraya verdiğini, ancak bu evleri oğlu Gökhan ve torunu Efe'ye hediye ettiğini belirtti. Oğlunun eve geçemediği için üzgün olduğunu ifade eden Gencebay, ailesinin mutluluğunun önceliği olduğunu söyledi.

Ekran Goruntusu 2024 08 02 10460

Gökhan Gencebay Neden Villada Oturmak İstiyor?

Gökhan Gencebay, Beşiktaş'ta aylık 30 bin TL kira ödeyerek oturduğunu, evlendiği için bir odalı evin ihtiyacını karşılamadığını, bu nedenle villada oturmak istediğini belirtti. Kiracı şirkete gönderdiği ihtarnamede, kira sözleşmesini yenilemeyeceğini ve 6 ay içinde evin tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme Kararının Ayrıntıları Nelerdir?

Mahkeme, konut ihtiyacına dayanan tahliye davalarında, ihtiyaçlının kirada oturmasının, ihtiyacın varlığının başlıca kanıtı olduğunu belirtti. Davacı Gökhan Gencebay'ın konut ihtiyacının gerçek ve samimi olduğu sonucuna varıldı ve villanın tahliye edilmesine karar verildi.

Editör: Haber Merkezi