HABER MERKEZİ

Dünyaca ünlü pop starı Michael Jackson’ın ağabeyi Tito Jackson 71 yaşında hayatını kaybetti. Jackson ailesinin kurduğu ‘The Jackson 5’ adlı müzik grubunda gitarist ve şarkıcı olan Tito’nun, geçtiğimiz pazartesi günü  New Mexico'dan Oklahoma'ya yolculuğu esnasında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. 
Üzücü haberi, Jackson Ailesinin uzun zamandır dostu ve eski The Jackson 5 grubunun menajeri olan Steve Manning duyurdu. Manning, Entertainment Tonight’a yaptığı açıklamada, Jackson’ın pazartesi günü hayatını kaybettiğini söyledi.

Üç oğlu ölüm haberini doğruladı

Haber, Jackson’ın 1990’larda R’n’B/pop üçlüsü 3T’yi oluşturan üç oğlu Taj, Taryll ve TJ Jackson’ın Instagram’da yaptığı açıklamayla doğrulandı. Çocuklar açıklamada; “Şok içindeyiz, üzgünüz ve kalbimiz kırık. Babamız herkesi ve onların iyiliğini önemseyen inanılmaz bir adamdı. Onu çok özleyeceğiz. Bizim için sonsuza dek ‘Tito Zamanı’ olacak. Lütfen babamızın her zaman öğütlediği şeyi yapmayı unutmayın, yani ‘Birbirinizi Sevin’. Seni seviyoruz Baba” ifadelerini kullandı. 
Tito, Joe Jackson’ın dokuz çocuğunun üçüncüsüydü. Aileden, 2009’da ölen Michael Jackson gibi pop müzik efsanesinin yanı sıra Janet ve La Toya Jackson gibi dünyaca ünlü yıldızlar da çıktı. Tito, kardeşler arasında Michael’den sonra vefat eden ilk isim oldu. Ailenin babası Joe Jackson ise 2018 yılında 89 yaşında vefat etmişti.

Sefo-Reynmen küslüğünün sebebi ortaya çıktı Sefo-Reynmen küslüğünün sebebi ortaya çıktı

Albümleri 150 milyondan çok sattı

Tito Jackson’ın gitar çalıp back vokal yaptığı Jackson 5 grubu 1964’te kuruldu ve dünya çapında 150 milyondan fazla albüm sattı. Kardeşlere 1980 yılında Hollywood Walk of Fame’de bir yıldız verildi ve 1997’de Rock and Roll Hall of Fame’e dahil edildiler.
Tito, gruptaki çalışmalarının yanı sıra 2003’te başladığı solo blues müzisyenliği kariyerine de devam etti. 2016’da ‘Get It Baby’ adlı hit parçasıyla Billboard listelerinde ‘solo single’ olarak yer alan son kardeş oldu.

Dünya turnesine 2019’da çıktılar

2019 yılında kardeşlerden Jackie, Tito, Jermaine ve Marlon, ‘The Jacksons’ adıyla dünya turnesine çıktı. Kardeşler iki yıl önce 50. yıl kutlaması kapsamında İngiltere’de bir dizi gösteri gerçekleştirdi ve Glastonbury Festivali’nde de sahne aldı.
Kardeşler yakın zaman önce ise 31 Ağustos’ta Los Angeles’taki Hollywood Park Grounds’ta düzenlenen Fool in Love Festivali’nde, İngiltere’deki Boogietown Festivalinde ve 10 Eylül’deyse Almanya’da sahne almıştı.

Editör: Elif Erbay