Öğretmenevleri Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren ve bakanlık tarafından işletilen, genelde öğretmenlerin konaklama ve sosyal ihtiyaçların için kurulmuş yapılara verilen addır. Öğretmenevlerindeki konaklama ve diğer faaliyetler öğretmenlik görevinde bulunan kişilerin yanı sıra, tüm diğer vatandaşlar da faydalanabilir. Ayrıca çoğu öğretmenevi, aynı zamanda akşam sanat okulu olarak da faaliyet gösterir.

Öğretmenevlerinde Kimler Kalabilir?

Öğretmenevleri, sadece öğretmen ve yakınlarına değil, diğer tüm vatandaşlara da açıktır. Tüm konaklama hizmetleri, sivil vatandaşlara da açıktır. Tesis doluluk oranına göre bazı gruplara da öncelik sağlanma olasılığı da vardır.

  • Emekli olan ya da aktif olarak görevde bulunan eğitim çalışanları
  • Öğrenciler
  • MEB kapsamında düzenlenen yarışmalara katılmak için konaklama ihtiyacı duyan bireyler
  • Diğer tüm kamu çalışanları
  • Ve sivil vatandaşlar

Öğretmenevi Kimlik Kartı Kimlere Verilir?

Öğretmenevlerine üyelik için kart almak isteyenler belli belgeler temin etmelidir. Tüm gruplardan istenen belgeler farklı farklıdır. Öğretmen evi kimlik kartı alabilecek olan gruplar: emekli üyeler, MEB’de aktif çalışan üyeler, özel okul öğretmenleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çalışanları, tüm bu üyelerin yakınları kimlik kartı için başvuruda bulunabilir. Bu gruplardan istenen belgeler farklıdır.

Öğretmenevleri

Öğretmenevlerinde Konaklama

Söylediğimiz gibi, öğretmenevi konaklama imkânları listesinden sivil vatandaş da yararlanabiliyor. Genelde şehir dışına çıkan kimseler için de öğretmenevleri, konaklamak için oldukça avantajlı ve güvenli olmaktadır. Hatta şehir dışına seyahat durumlarında birçok kişi, diğer seçeneklerin yanında öğretmenevlerine de mutlaka bir bakmaktadır. Birçok şehirde bir veya birden fazla öğretmenevine rastlayabilirsiniz. Konaklama dışında, kütüphane, kuaför, yemek salonları vb. birçok farklı alandan da hizmet almak mümkündür.

Öğretmenevi Fiyatları Nasıldır? Uygun Mudur?

Öğretmenevlerinden sadece kamu da görevli öğretmenler değil, sivil vatandaşlarda yararlanmaktadır. Her öğretmenevinin konaklama şartları değişmektedir. Oda sayısı, konaklayan kişi yoğunluğu ve tesisin imkânları ölçüsünde, verilecek olan ücret değişmektedir. Sizde ihtiyaçlarınız ölçüsünde öğretmenevi konaklama imkânları konusundan faydalanabilirsiniz. Tüm sivil vatandaşlarda öğretmenevleri konaklama imkânından yararlanabilir. Öğretmenevinin doluluk oranı ve fiziki şartlarına göre konaklama talebiniz geri çevrilmez.

Son Dakika: İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı kararı çıktı Son Dakika: İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı kararı çıktı