Burun ameliyatı tıptaki adıyla, Rinoplasti son zamanların en moda cerrahi müdahalelerindendir. Özellikle burunları ile ilgili şikâyetleri olan kişiler, burun biçimlerini değiştirmek için uzman doktor yönetimindeki, bu ameliyatları olmaktadırlar. Genelde, doğum ile beraber olan fiziksel bozukluklar, ya da daha sonradan oluşan fiziki sakatlanmalardan ötürü, burun ameliyatı planlanabilir. Burun en önemli solunum organımız olduğu için, nefes alıp verme ile ilgili problemeler için de rinoplasti cerrahisi işe yaramaktadır.

Burun Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Burun ameliyatı fiziksel olarak kendini mutlu hissetmeyen, aynı zamanda fonksiyonel bazı bozukluklar yaşayan kişilere yapılabilir. Ameliyat olmak isteyen hastalar için, gelişme çağında olan küçüklere doktorlar ameliyat önermezler. Eğer burun fonksiyonlarında bir problem varsa ve beklemek zor geliyorsa küçükler ameliyat uygulanır. Ama estetik kaygılarla yapılan ameliyatlar için, 18 yaşını doldurmak gereklidir.

Burun Ameliyatı

Burun Ameliyatı Öncesi Yapılması Gerekenler Nelerdir?

  • Ameliyat öncesinde herhangi bir kronik rahatsızlığınız söz konusu ise (diyabet, kalp, tansiyon vb.)bu hastalıkları mutlaka hekiminize bildirmelisiniz.
  • Ameliyat öncesi, kan alımı, anestezi testleri gibi rutin kontroller mutlak yapılmalıdır.
  • Kullandığınız herhangi bir ilaç varsa bunu da mutlaka hekiminize bildirmelisiniz. Bu ilaçları da ameliyattan en az bir hafta önce kesmelisinizdir.

Burun Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Burun ameliyatları son dönemlerin en gözde cerrahi müdahalelerinden olmaktadır. Artık çok fala yapılan bu ameliyatlar sonrasında hemen taburcu olmak mümkündür. Yine de ameliyat sonrası komplikasyonlar için dikkatli olmakta fayda vardır. Ameliyat sonrası hastalar 6 ila 7 saat aralığında, taburcu edilebiliyor. Ancak, yeme içmeye özellikle dikkat edilmelidir. Sigara kullanımı bir müddet bırakılmalı ve burun ani darbelere karşı korunmalıdır.

Ameliyattan Sonra İyileşme Süreci Ne Kadar Sürer?

Ameliyat sonrası tüm iyileşme süreci hatanın bünyesine göre değişmektedir. Bu süreç genellikle 1 hafta ile 2 aya aralığında değişebilmektedir. Ama unutulmaması gereklidir ki, burnun tamamen iyileşmesi ve yerine oturması 6 yıl ila 1 yıl aralığını bulabilmektedir.

Burun ameliyatları için artık teknoloji oldukça ilerlediği için kolaylıkla, ameliyat kararı verilebilir ve durum değerlendirmesi için uzman bir doktorla görüşülür.

Sivas  Hayvan Hastanesi'nden sokak hayvanlarına destek Sivas Hayvan Hastanesi'nden sokak hayvanlarına destek